Na Debelom brijegu oduzeto 8,5 kg marihuane

Na Debelom brijegu oduzeto 8,5 kg marihuane

2801
1
Podijeli

droga-debeli-brijeg-1Carinski službenici ispostave Debeli Brijeg i policijski službenici Regionalnog centra granične policije Jug – Odjeljenja granične bezbjednosti Herceg Novi su, 17. oktobra oko 10,30 časova, na graničnom prelazu Debeli brijeg, otkrili 16 pakovanja nepravilnog oblika sa 8.5 kg materije za koju se sumnja da je opojna droga marihuana.

Kako se navodi u zajedničkom saopštenju Uprave carina i Uprave policije u putničkom motornom vozilu „Citroen Berlingo“, mađarskih registarskih oznaka, kojim je upravljao mađarski državljanin I.T. (30), otkrili su drogu u specijalno izrađenom skrovištu, tzv. bunkeru, u tovarnom prostoru vozila.
droga-debeli-brijeg-2Droga je oduzeta, a o svemu su obaviješeni policijski službenici Odsjeka za borbu protiv droge i krijumčarenja koji su preuzeli lice, drogu i vozilo i o događaju obavijestili državnog tužioca u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici. I.T. je lišen slobode i uz krivičnu prijavu je priveden nadležnom tužiocu, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Picerija i restoran

Šesnaest pakovanja sa materijom za koju se sumnja da je marihuana, bruto mase 8,541 kg, upućeno je u Forenzički centar radi vještačenja, navodi se na kraju saopštenja.

 

 

1 komentar

Ostavite komentar

*

code