Na Debelom brijegu zaplijenjena marihuana, uhapšeni poljski državljani

Na Debelom brijegu zaplijenjena marihuana, uhapšeni poljski državljani

1605
1
Podijeli

Službenici Uprave policije MUP-a i Uprave carina juče su na graničnom prelazu, Debeli brijeg, u putničkom vozilu otkrili i zaplijenili 14 pakovanja sa oko 3,5 kg marihuane, navodi se u zajedničkom saopštenju Uprave policije i Uprave carine.

granicni prelaz debeli brijeg 050916Naime, policijski službenici Regionalnog centra granične policije Jug – Odjeljenja granične bezbjednosti Herceg Novi i carinski službenici Carinske ispostave Debeli brijeg su na ovom graničnom prelazu, na izlaznoj traci, kontrolisali putničko vozilo marke „Opel“, poljskih registarskih oznaka. U vozilu su se nalazili četrdesetodvogodišnji poljski državljani J.M.T koji je upravljao vozilom i pedesetojednogodišnja M.B. K.

Picerija i restoran

Pregledom lica i vozila otkrivena su skrivena pakovanja koja su se nalazila u blatobranima vozila, kao i u ličnom prtljagu, kesi sa hranom i u postavi jakne M.B.K.

Oba lica su lišena slobode i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, zbog osnova sumnje da su počinila krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. Vozilo i droga predati su službenicima Odsjeka za borbu protiv droge.

Oduzeta marihuana će biti upućena Forenzičkom centru radi vještačenja, navodi se na kraju saopštenja.

1 komentar

Ostavite komentar

*

code