Na Debelom brijegu zaplijenjeno 17 kg marihuane, osumnjičeni lišen slobode

Na Debelom brijegu zaplijenjeno 17 kg marihuane, osumnjičeni lišen slobode

2247
1
Podijeli

Službenici Uprave policije MUP-a i Uprave carina su juče na graničnom prelazu Debeli brijeg,u motornom vozilu albanskih registarskih oznaka otkrili 33 pakovanja, oko 17 kilograma marihuane. Lice koje je prevozilo drogu je lišeno slobode zbog sumnje da je krijumčario radi dalje prodaje.

marihuana db 180716Naime, policijski službenici Regionalnog centra granične policije Jug i službenici Carinske ispostave Debeli Brijeg su sinoć oko 20,20 časova, na izlazu iz Crne Gore, zaustavili putničko motorno vozilo „Opel Zafira”, albanskih registarskih oznaka, kojim je upravljao državljanin Republike Albanije A.B. (36).

Picerija i restoran

U specijalno izrađenom skrovištu, tzv. bunkeru, u prtljažniku vozila, pronašli su 33 pakovanja oblijepljenih PVC providnom folijom, pravougaonog oblika i različite težine, u kojima se nalazila suva biljna materija tamno zelene boje ,za koju se posumnjalo da se radi o marihuani. Policijski i carinski službenici su oduzeli marihuanu i o svemu obavijestili policijske službenike iz Odsjeka za borbu protiv droge i krijumčarenja koji su onda o događaju obavijestili državnog tužioca u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici.

A.B. je lišen slobode i on će, uz krivičnu prijavu, danas biti priveden nadležnom tužiocu, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. Od njega je po nalogu tužioca oduzeto i  motorno vozilo zbog sumnje da je upotrijebljeno prilikom izvršenja ovog krivičnog djela.

Oduzeta droga biće upućena Forenzičkom centru radi vještačenja.

1 komentar

  1. Sumnjaju da je krijumčario radi dalje prodaje–Ma ne to je 17kg za ličnu upotrebu.
    Šalu na stranu ko sve radi sa drogom to je strašno, ali jedino taj i ima “platu” ostali rade bez plate i žive od arije kao u bolnici u Meljinama…
    0    0

Ostavite komentar

*

code