Na Debelom brijegu zaplijenjeno 19 kg marihuane

Na Debelom brijegu zaplijenjeno 19 kg marihuane

2003
0
Podijeli

Službenici Uprave carina i Uprave policije MUP-a danas su na graničnom prelazu Debeli brijeg, u vozilu albanskih registarskih oznaka kojim je upravljao albanski državljanin, otkrili 35 pakovanja sa preko 19 kg marihuane, navodi se u zajedničkom saopštenju Uprave policije i Uprave carine.

debeli-brijeg-3-17-11Naime, carinski službenici Carinske ispostave Debeli brijeg i policijski službenici Regionalnog centra granične policije Jug – Odjeljenja granične bezbjednosti Herceg Novi su danas oko 08,30 časova, na izlazu iz Crne Gore, radi kontrole lica, robe i vozila zaustavili vozilo „Mercedes“ tip 210, albanskih registarskih oznaka, kojim je upravljao četrdesetosmogodišnji T.K. U vozilu su se nalazila još četiri lica, takođe strani državljani, od kojih troje djece.

Picerija i restoran

Carinski i policijski službenici su izvršili pregled lica, kao i pregled motornog vozila koji je izvršen organoleptički uz korišćenje priručnih sredstava, inspekcijskih ogledala, i ostalog pomoćnog alata. U specijalno izrađenom skrovištu, tzv. bunkeru, u gepeku iza rezervoara, pronađeno je 35 pakovanja, oblijepljenih PVC folijom, pravougaonog oblika i različite težine, u kojima se nalazila biljna materija tamno zelene boje za koju se sumnja da se radi o opojnoj drogi marihuana. Carinski i policijski službenici su oduzeli pomenutu materiju i o svemu obavijestili policijske službenike Odsjeka za borbu protiv droge i krijumčarenja koji su o događaju obavijestili nadležnog državnog tužioca u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici.

T.K. je lišen slobode i protiv njega je podnijeta krivična prijava zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. On će uz krivičnu prijavu biti priveden nadležnom tužiocu. Po nalogu tužioca od T.K. je oduzeto i vozilo zbog sumnje da je upotrijebljeno za izvršenje navedenog krivičnog djela, navodi se na kraju saopštenja.

Oduzeta droga biće upućena Forenzičkom centru radi vještačenja.

 

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code