Na Debelom brijegu zaplijenjeno 30 kg marihuane

Na Debelom brijegu zaplijenjeno 30 kg marihuane

2046
0
Podijeli

marihuana-d-brijeg-201016Policijski službenici Regionalnog centra granične policije Jug – Odjeljenja granične bezbjednosti Herceg Novi i carinski službenici Carinske ispostave Debeli Brijeg su juče oko 13,45 časova, na graničnom prelazu Debeli brijeg, u vozilu albanskih registarskih oznaka otkrili 30 pakovanja nepravilnog oblika  sa 30,3 kg marihuane, navodi se zajedničkom saopštenju Uprave policije i Uprave policije.

Policijski i carinski službenici su, na izlazu iz Crne Gore, radi kontrole lica, robe i vozila, zaustavili automobil „Chrysler Grand Voyager“, albanskih registarskih oznaka, kojim je upravljao A.B. (40) državljanin Republike Albanije, dok su se kao saputnici u vozilu nalazila još dva lica, takođe albanski državljani. Izvršena je kontrola vozača i motornog vozila, kojom prilikom su policijski i carinski službenici u specijalno izrađenim skrovištima, tzv. bunkerima, u podu prtljažnika i podu iza prednjih sjedišta, pronašli 30 pakovanja, oblijepljenih PVC folijom i plastičnom kesom, u kojima se nalazila biljna materija tamno zelene za koju se sumnja da se radi o marihuani. Pomenuta materija je oduzeta, a o svemu su obaviješteni policijski službenici Odsjeka za borbu protiv droge i krijumčarenja koji su preuzeli lice, materiju i vozilo i o događaju obavijestili nadležnog državnog tužioca u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici.

Picerija i restoran

A.B. je lišen slobode i on će, uz krivičnu prijavu zbog sumnje da je počinio krivično djelo neovlaćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, biti priveden nadležnom tužiocu, navodi se na kraju saopštenja.

Oduzeta marihuana biće upućena Forenzičkom centru radi vještačenja.

Podsjetćamo, prije tri dana na graničnom prelazu Debeli brijeg, oduzeto je 16 pakovanja nepravilnog oblika sa 8.5 kg materije za koju se sumnja da je opojna droga marihuana.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code