Na Debelom brijegu zaplijenjeno oko 25,5 kg skanka

Na Debelom brijegu zaplijenjeno oko 25,5 kg skanka

1979
2
Podijeli

images_slike_gradovi_hn_objekti_debeli_brijegSlužbenici Uprave policije MUP-a danas su realizovali dvije odvojene aktivnosti u kojima je zaplijenjeno oko 25,5 kg skanka na Debelom brijegu i 50 grama heroina u Podgorici,saopšteno je iz Uprave policije.

          Skank je pronađen prilikom kontrole vozila na graničnom prelazu Debeli brijeg koju su izvršili  službenici Odjeljenja granične bezbjednosti Herceg Novi i službenici Uprave carina – Carinske ispostave Debeli brijeg.Heroin su u Podgorici pronašli i zaplijenili službenici Odsjeka za borbu protiv droge.

Picerija i restoran

Na osnovu podataka pribavljenih tokom višemjesečnih planskih i operativnih aktivnosti SKP – Odsjeka za borbu protiv droge, službenici Odjeljenja granične bezbjednosti Herceg Novi i Carinske ispostave Debeli brijeg su danas na izlaznoj traci prema Republici Hrvatskoj, kontrolisali putničko motorno vozilo marke „Peugeot 407“, podgoričkih registarskih oznaka, kojim je upravljala S.B. (40) iz Čačka, sa boravkom u Podgorici, dok se na mjestu suvozača nalazio D.M. (55) iz Podgorice.

Detaljnim pretresanjem u šupljinama u patosu vozila, koji je u tu svrhu prethodno prepravljan, pronašli su 29 pakovanja pravougaonog oblika, obmotanih pvc folijom, sa sadržinom tamno zelene biljne materije za koju se sumnja  da je opojna droga marihuana tipa skank, ukupne bruto mase 25 kg i 528 grama.Skank je upućen Forenzičkom centru radi vještačenja.Osim droge ovim licima je  oduzeto i vozilo.      Službenici Odsjeka za borbu protiv droge,su  S.B. i D.M , po nalogu državnog tužioca u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, lišeni slobode, zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. Sumnja se da su ova lica imala namjeru da skank preko granice prokrijumčare u Republiku Hrvatsku, radi dalje prodaje. Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužiocu.

2 Komentari

  1. Ko i gdje izdaje dozvolu pojedincima za proizvodnju i prodaju narkotika dok se drugi hapse zbog iste aktivnosti.
    Da se razumjeno ja sam lično protiv droge ali jedino to donosi “platu” pošto ništa drugo ne radi……
    Jadno !!!!!!!
    0    0

Ostavite komentar

*

code