Na Debelom brijegu zaplijenjeno oko 4,5 kg marihuane

Na Debelom brijegu zaplijenjeno oko 4,5 kg marihuane

2364
0
Podijeli

marihuana debeli brijeg 240516Službenici Uprave carina i Uprave policije MUP-a su na Graničnom prelazu Debeli brijeg otkrili oko 4,5 kilograma marihuane koja je bila sakrivena u vozilu, a za koju se sumnja da je bila namijenjena krijumčarenju preko granice radi dalje prodaje, navodi se u saopštenju.

Službenici Carinske ispostave Debeli brijeg i službenici Regionalnog centra granične policije Jug su, 22. maja oko 19.15 časova, na GP Debeli brijeg, na izlazu iz Crne Gore, kontrolisali su putničko vozilo „WV Golf V“, albanskih registarskih oznaka, kojim je upravljao A.N. (20), državljanin Republike Albanije, dok se na mjestu suvozača nalazilo još jedno lice, takođe albanski državljanin.

Picerija i restoran

Carinski i policijski službenici su, koristeći inspekcijska ogledala i pomoćni alat, u bunkeru vozila, koji se nalazio u unutrašnjosti naslona zadnjeg sjedišta, otkrili 11 pakovanja sa sadržajem biljne materije zelene boje za koju se posumnjalo da se radi o marihuani, bruto težine 4.488 grama.

O događaju su obaviješteni policijski službenici Odsjeka za borbu portiv droge koji su preuzeli lice, pronađenu materiju i vozilo. O svemu je obaviješten državni tužilac Višeg državnog tužilaštva u Podgorici.

Preliminarnom analizom oduzete materije potvrđeno je da se radi o opojnoj drogi marihuana.

Kriminalistička obrada uputila je na sumnju da je A.N. imao namjeru da oko 4,5 kilograma marihuane prokrijumčari preko granice Crne Gore sa Hrvatskom, radi dalje prodaje ove opojne droge.

Osumnjičeni A.N. je, uz krivičnu prijavu, priveden nadležnom tužiocu, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Marihuana je upućena u Forenzički centar radi vještačenja – navodi se u zajedničkom saopštenju Uprave policije i Uprave carine.

 

 

 

 

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code