Na dječijem maskenbalu u Institutu skoro 700 maskiranih mališana

Na dječijem maskenbalu u Institutu skoro 700 maskiranih mališana

6
Podijeli

Najbolja grupna maska za za uzrast do 7 godina, po ocjeni žirija na ovogodišnjem dječijem maskenbalu u Institutu Igalo je “Porodica Flinstons”. Drugo mjesto pripalo je maski “Saksije kamelije”, a treće “Pingvini”.

U konkurenciji pojedinačnih maski nagrade su dobili “Kućica Ivice i Marice”, kao prvoplasirana, maska “Reciklaža” zaslužila je drugu nagradu dok je treću osvojila maska “Kamelija”.

Picerija i restoran

Za ovaj uzrast bilo je čak 378 maski, od čega 317 indovidualnih i 62 grupne. Dodjeljena je i specijalna nagrada najmlađoj maskiranoj djevojčici koja ima svega 36 dana.

U starijoj grupi, od 302 prijavljene maske, među kojima 139 grupnih i 163 pojedinačnih, žiri je odlučio da su prve među jednakima u grupnoj konkurenciji “Požar i dobrovoljno vatrogasno društvo” kao prvoplasirani, zatim “Aladin i čarobna lampa” i trećeplasirani su “Novski oriđinali”.

Kao najbolje u pojedinačnoj konkurenciji odabrane su maske – “Snježna vjeverica sa Vrbanja” kao prvoplasirana, drugo mjesto je osvojila maska “Srećomat”, a treće “Gorenje veš mašina”.

– Zaista je bilo teško odabrati, jer smo vidjeli nevjerovatno mnogo dobrih i kvalitetnih maski. Ta činjenica u svakom slučaju raduje i sigurno da treba stimulisati kod djece angažovanost i uključivanje u društveni život, ali i stvaranje osjećaja pravog karnevalskog duha. Stoga smo se i rukovodili kreativnošću i idejom u izradi maski, ali prije svega da li su te maske pravljene u kućnoj radinosti – komentar je žirija kojeg su činili predstavnici organizatora Dječijeg maskenbala i Praznika mimoze, kao i predstavnici roditelja na maskenbalu.

Sva djeca su na kraju dobila “Mimozin slatki paketić”, a program Dječijeg maskenbala su vodile Dragana Vlaović i Ksenija Pejović.

Dječiji maskenbal održan je u okviru 49. Praznika mimoze koji organizuju Opština Herceg Novi, Turistička organizacija i JUK Herceg fest.

Fotografije maskenbala sa FB stranice JUK Herceg festa za djecu do 7 godina i za djecu od 7 godina.

6 Komentari

 1. …da 1. nagradu ponovo odnosi prošlogodisnji pobednik. Maska “Vjevwrica” sa ljesnicima je “industrijska”, pravljena u nekoj radionici bez učešca djeteta. To je jedan ogromni oklop u koji se djete uvuce i uopšte se ne vidi. Zapravo to i nije maaka vec jumbo igračka. Zbog toga smatram da je žiri promašio, nije uzeo u obzir uloženi trud djece, kreativnost, izraz lica i pokret, sto se kod Vjeverice uopšte ne može vidjeti, pa samim timi mnoge razočarao i ostavio bez nagrade ili bar pohvale. I zašto je svake godine isti žiri?

  14
  5
  • Ma stvarno…samo ne znam koje dijete ce ucestvovati u pravljenju maske..za dobru i kvalitetnu masku u 99%slucajeva zasluga je roditelja a sa druge strane dijete koje je spremno to da iznese…sve pohvale za trud majstoru..i nemojte biti ljubomorni nego zasucite rukave pa napravite bolje ako znate

   6
   5

Ostavite komentar

*

code