Na Forte Mare večeras otvaranje Operosa festivala

Na Forte Mare večeras otvaranje Operosa festivala

698
6
Podijeli

Koncertom pod nazivom “Crnogorske dive na Forte Mare” večeras će biti otvoren jedini operski festival u Crnoj Gori – Operosa Montenegro Opera Festival 2017.

Publici će se na pozornici tvrđave Forte Mare predstaviti sopranistkinje Olivera Tičević, Marijana Šovran i Milica Milanović, a na programu su birane operske arije i dueti u pratnji gudačkog ansambla “Rocher” iz Beograda.

Picerija i restoran

Pored toga, tokom ostalih dana Festivala, slušaoci će moći da prisustvuju “Trenutku za klasiku” u Starom gradu, na trgu Belavista, gdje će ulaz biti otvoren za prolaznike.

U nastavku festivala publiku očekuje crnogorska premijera opere “Iolanta” Petra Iliča Čajkovskog na Kanli Kuli, koja je inače glavni događaj Festivala. Za vikend je u najavi i repriza.

I ove godine, u okviru YOUNG@OPERA projekta, za mlađe od 18 godina, Operosa je obezbedila slobodan ulaz na izvedbe 26. i 27. avgusta.

Program počinje u 21 h, a ulaznice po cijeni od 5 eura mogu se kupiti na blagajnama Dvorane Park, Kanli kula i Forte Mare.

6 Komentari

 1. Dragi Novljani,Operosa festival se odrzava evo cec trecu godinu za redom.a necete verovati ko je doveo organizatore istog…DRK, ali da tada Vam nije bilo do kulture…
  0  0
 2. Zadovoljstvo je imati ovako raznovrsan, bogat i kvalitetan sadrzaj za sve uzraste i ukuse tokom cijele ljetnje sezone.
  Htjeli mi to priznati ili ne, kulturoloisku je ovo
  oogroman pozitivni pomak u odnosu na ranije godine.
  Pohvale za rukovodstvo i radnike Herceg Festa.
  8  7

Ostavite komentar

*

code