NA GRANIČNIM PRELAZIMA U BOKI POČEO ODLAZEĆI TALAS

NA GRANIČNIM PRELAZIMA U BOKI POČEO ODLAZEĆI TALAS

77
0
Podijeli

Na svih sedam grančnih prelaza u Boki Kotorskoj protekla tri dana registrovano je preko 150 hiljada putnika, 26500 vozila, 250 vazduhoplova i 157 vozila.

Na većim graničnim prelazima, poput Debelog brijega ovog vikenda zabilježeno je više izlazaka nego ulazaka u Crnu Goru. Juče je na tom prelazu sa EU u Crnu Goru ušlo 5573, a izašlo 8178 vozila. Mada nije bilo karakterističnih dugih kolona kao lani u ovo doba. U Stanici granične policije Sutorina, tek narednog vikenda očekuju veliki odlazeći talas turista iz Crne Gore.
Jedino je na Sitnici, prelazu sa BiH, registrovan veći broj ulazaka nego izlazaka iz zemlje.
Inače, prema podacima za prvih 13 dana avgusta promet na četiri granična prelaza, koje pokriva Stanica GP Sutorina (Debeli Brijeg, Kobila, Sitnica i Luka Zelenika) bio je 502 240 lica, 133 902 vozila i 236 plovila. To je u poređenju s avgustom prošle godine za 5,80% više putnika, 2,84% vozila i 4,45 odsto manje plovila.
Na najprometnijem graničnom prelazu u Crnoj Gori, gdje svakodnevno tokom ljeta prođe preko 20 hiljada putnika, na Debelom brijegu u ovom periodu je zabilježeno za 10,22 odsto više putnika i 6,32 odsto više vozila.
Granična policija nije nailazila tokom ljeta na veće nepravilnosti, a one su se uglavnom odnosile na pokušaje nelegalnog prelaska granice. Tako i proteklog vikenda na graničnim prelazima u Boki za 2 lica nije dozvoljen ulaz, a za 2 nije dozvoljen izlaz iz Crne Gore. Po Interpolovoj potjernici otkrivena su 2 lica i jedno po nacionalnoj potjernici. Otkriverno je i jedno plovilo po nacionalnoj potjernici.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code