Na graničnim prelazima veći izlazak nego ulazak u Crnu Goru

Na graničnim prelazima veći izlazak nego ulazak u Crnu Goru

2084
3
Podijeli

debeli_brijegOd ovog vikenda na tri granična prelaza ka Hrvatskoj i BiH evidentiran je prvi odlazeći talas gostiju iz naše zemlje, odnosno manji promet na ulasku u Crnu Goru. Ipak, tek idućeg vikenda za očekivati je „jači“ promet na izlasku iz zemlje, što znači da sezona polako izlazi iz zenita.
Na svim graničnim prelazima u Herceg Novom protekla tri dana registrovano je 115.714 putnika, 22.925 motornih vozila i 51 plovilo, kazali su Radiju Jadran iz Sektora granične policije, regionalnog centra GP Jug.
U ovom periodu četiri osobe dobile su zabranu ulaska u Crnu Goru, dok je za njih 8 izrečena zabrana izlaska iz zemlje. Otkrivene su 3 osobe koje se nalaze na Interpolovoj i jedno lice koje se nalazi na nacionalnoj potjernici. Podnijete su i dvije krivične prijave i izdato 13 prekršajnih naloga za plaćanje novčanih kazni.
U julu je zabilježen porast prometa na sva tri granična prelaza. Na Debelom brjegu više lica za 18 %, a vozila 10 odsto. Na Kobili, drugom manjem prelazu sa Hrvatskom, evidentirano je 27% više putnika, a 21 odsto više vozila. Na graničnom prelazu Sitnica sa BiH broj putnika bio je u porastu za 13%, u odnosu na isti period prošle godine, a vozila 24 procenta više.
Najveće gužve na graničnim prelazima su u jutarnjim časovima, oko 10 i u popodnevnim, oko 18 h, kada se u prosjeku čeka oko pola sata. Radnim danima, u prosjeku se čeka 10-ak minuta.
Procjene iz Sektora granične policije su da će gužvi biti posljednja dva vikenda avgusta.

3 Komentari

Ostavite komentar

*

code