NA IZLOŽBI CVIJEĆA OVE GODINE 50 IZLAGAČA IZ SRBIJE I CRNE GORE

NA IZLOŽBI CVIJEĆA OVE GODINE 50 IZLAGAČA IZ SRBIJE I CRNE GORE

0
Podijeli

Izložba cvijeća, u vili „Galeb”, kojom tradicionalno počinje „Praznik mimoze”, ove godine od 6. do 8. februara, okupiće 35 izlagača iz Crne Gore i 15 iz Srbije. Iz grada domaćina, Herceg Novog biće njih šest.

Prostor će biti uređen tako da će mediteransko bilje biti izloženo u prekrivenom atrijumu zbog mogućih vremenski neprilika, dok će u dvije prostorije u vili biti izloženi suveniri i sobno bilje. U najavi je i postavka baštenske garniture sa ležaljkama – rekla nam je Jovanka Matković koja je već godinama zadužena za ovaj program „Praznika mimoze”.
Nedostatak gostiju iz drugih zemaljai ove godine je opravdan carinskim problemima, sa kojima se mogu suočiti i gosti iz Srbije, kao što je to bilo prošle godine, kada je njih petoro moralo na samoj granici da odustane od dolaska na izložbu, kaže Matkovićka.
JUK Herceg fest će za zakup prostora Institutu uplatii 3.000 eura, dok će cijena zakupa za izlagače ostati ista, 10 eura po kvadratu.
Izlagači najavljuju da će ove godine posjetiocima izložbe omogućiti da pogledaju nešto sasvim drugačije, asortiman će biti potpuno nov, ali za sada niko nije htio da otkrije o čemu se radi.
Ono što Matkovićka ističe kao kuriozitet ovogodišnje izložbe biće svojevrsna kamena bašta koju osmišljava i realizuje Neda Fanfani.
Koja će dama otvoriti izložbu još nije poznato. Predloga ima, ali o tome će konačnu riječ dati Direkcija „Praznika mimoze”.
Prošle godine izložbu su u ovom zdanju, zajednički otvorile glumica Dragana Daca Dabović i Karina Vilson, supruga tadašnjeg izvršnog direktora kompanije “Azmont investments” Džejmsa Vilsona.
Prvu izložbu cvijeća otvorila je Jovanka Broz 1977. godine u hotelu Topla.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code