Na Kamenom u subotu završava Lazure Novska sky mini trail liga

Na Kamenom u subotu završava Lazure Novska sky mini trail liga

2
Podijeli

Nova avantura i kraj ovosezonske LAZURE novske sky MINI trali lige, nakon 9 različitih trka na različitim destinacijama na Orjenu i u zaleđu Herceg Novog, uslijediće sjutra (subota), opet na Kamenom.

Biće to nešto lakša trka nego što je bila prethodna ekstremnog formata, ali nikako nezanimljiva, jer prolazi potpuno novom rutom, kojom zasigurno niko od trkača do sada nije trčao, tvrde organizatori iz NVO Orjen Outdoor.

Picerija i restoran

Okupljanje je oko 9:30, a start trke je planiran u 10 časova kod kafe bara Karakas. I ovoga puta trkači kreću prema Borićima, a nakon toga slijedi spust stazom koju im je pokazao Žarko Stijepčić. Prethodnih dana staza je uređena i biće nastavljeno čišćenje ostalih staza u zaleđu kako bi mnogi mogli da uživaju u prirodi.

Na startu, odnosno cilju biće organizovana okrepa za sve trkače, voda, cedevita, čokoladice i voće.

Trkači učestvuju isključivo na sopstvenu odgovornost. Startnina je 5,00 eura.

Nakon trke u prijatnom hladu dvorišta Crkve Sv. Jovana na Kamenom biće upriličena dodjela medalja najboljima u ukupnom plasmanu, kao i dodjela zahvalnica svima koji su podržali, ne samo ovu ligu, nego i sve projekte koje su realizovali.

– Sa ponosom privodimo kraju ovogodišnju novsku sky MINI trail ligu od 10 kola. Projekat koji je bio iscrpljući, ali veoma koristan i mislimo da smo postigli željeni efekat: promociju staza na našoj planini Orjen kao i dobijanje novih trail trkača – smatra vođa lige, trail trkač iz NVO Orjen Outdoor, Saša Kulinović.

Organizaciju lige pomogla je Turistička organizacija Herceg Novi, uz podršku LAZURE Marina & Hotel i Agencije za zaštitu i razvoj ORJENA.

Već za sljedeće, treće izdanje novske sky MINI trail lige iz AK Niskogorci i NVO Orjen Outdoor najavljuju novine.

2 Komentari

Ostavite komentar

*

code