Na Kanli kuli biće Filmski festival, a prije toga manja sanacija

Na Kanli kuli biće Filmski festival, a prije toga manja sanacija

1849
15
Podijeli

images_slike_gradovi_hn_objekti_kanli_kula_rjZa razliku od “Sunčanih Skala”, koje neće biti održane, ne samo na Kanli kuli, nego je sve sigurnije, ni u Herceg Novom, za hercegnovski filmski festival “Montenegro film festival”, nema teškoća.

– Scenografija za ovu manifestaciju ne opterećuje binu, te u tom smislu ne postoji opasnost od daljeg urušavanja. Filmski festival će ove godine biti održan na Kanli kuli, s obzirom na to da se kula može pripremiti za manifestaciju ovog tipa – potvrdili su Radiju Jadran u lokalnoj samoupravi.

Picerija i restoran

Za potrebe Filmskog festivala, na Kanli kuli će biti izvršeni sanacioni radovi koji neće remetiti posjete turista. Oni će biti završeni neposredno pred početak festivala.

– Elementarni sanacioni radovi na sređivanju unutrašnjih redova i devastirane bine, radi ispunjavanja svih bezbjednosnih uslova za održavanje festivala, počeće za desetak dana, u zavisnosti od vremenskih uslova. Ozbiljniji sanacioni radovi su planirani nakon izrade projekta sanacije, koji je uvršten u kapitalni budžet. Za izradu ovog  projekta je opredijeljeno 50.000 eura – podsjećaju iz Opštine.

Na Kanli kuli će ove godine biti organizovani oni programi koji ne nose rizik od daljeg devastiranja i urušavanja objekta i čija scenografija ne opterećuje binu. Niije se odustalo od programa, kao što su “Gitar art festival” i “Dani muzike”.

– Riječ je o programima visokog nivoa koje bi trebalo podržati, pri čemu bi svakako trebalo definisati odnose između titulara i Opštine Herceg Novi – poručuju iz novske uprave.

15 Komentari

 1. Nije problem u Kuli jer je par godina festival isao na trgu nego u tome sto opstina ne da sto hiljada privatnom featvalu od kojeg grad nema niata.
  0  0
 2. Znači, za Skale – kula nebezbjedna, a za Filmski festival – kula bezbjedna?!

  A šta, ako se ne daj Bože kula sruši za vrijeme Filmskog festivala, i neko strada?
  0  0
 3. Nikakva steta sto Suncane skale idu iz HN, naprotiv. Ali obrazlozenje je smijesno. Kako to da nismo vidjeli staticki izvjestaj o stanju jedne od najbitnijih gradskih gradjevina, nego o njemu cujemo tek posredno, kroz zabranu festivala?
  0  0
 4. Vlast u gradu nije u stanju da odžava ono što su Turci napravili i trajalo je vjekovima, da ne govorimo o tome što je Austrougarska ostavila…
  0  0
 5. Filmski festival su, ako se dobro sjecam, uzeli Podgoricani pod svoje, Vlada, Ministarstvo, neko odozgo..zato je dobio naziv Montenegro blablabla
  0  0
 6. Ma sta ce nam Filmski festival,znate koliko para treba za njega,platiti glumcima smjestaj,reziserima, karte nesto para,to mnogo kosta. A svi su inace puno DEBELI pa ce opteretiti kulu.
  I regata je skupa pa je otisla iz grada,maskembali su isto skupi,ukinite ih,sva takmicenja su skupa,ukinit ih, i one triatlonce sa skalinadom ukinite (da ne trpi stepenite), HAPS-ukinite,
  tako cete ukinuti i sekret. za rustv. djelatnsti ,koji ionako ne radi nista. Znaci velika orist za grad.!!!!
  0  0
 7. Kolika je nivost Kule? Do 5 tona ili više od 5 tona? Pošto se ista nalazi na lokalnom putu na kojem je zabranjen saobraćaj preko 5 tona, treba razmišljati o usklađivanju sa važećim propisima, odnosno rušenju objekta.
  0  0
 8. Prvi pasus u tekstu sve govori, i potvrđuje da ćete ispuniti san o izmještanju Sunčanih skala na neku drugu destinaciju u CG. A pričali ste o bezbijednosti kule, lagali! Sad uz manje rekonstrukcije će biti bezbijedna za Filmski festival, a neće za Sunčane skale!?
  0  0

Ostavite komentar

*

code