Na Luštici visok rizik od izbijanja požara: Potreban dodatni oprez

Na Luštici visok rizik od izbijanja požara: Potreban dodatni oprez

1269
0
Podijeli

preventiva pozaraU okviru sprovođenja preventivnih mjera zaštite od požara na području opštine Herceg Novi, poluostrvo Luštica su obišli načelnik Službe komunalne policije Zoran Bijelić, rukovodilac Službe zaštite i spasavanja Aleksandar Škobalj, predsjednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva „Krtoli“ Stefan Kostić i komandiri odjeljenja tog društva Jovan Kikanović i Zoran Bogetić.

Oni su obišli kritične tačke koje je proteklih godina zahvatala vaterena stihija i  na kojima postoji povećan rizik od požara i tokom ovog ljeta.

Picerija i restoran

Na cijelom poluostrvu postavljena su obavještenja o zabrani loženja i upotrebe vatre na otvorenom, koja je na snazi tokom juna, jula, avgusta i septembra.

Radnici preduzeća Komunalno-stambeno izvršiće košenje i čišćenje suve trave u putnom pojasu i sve saobraćajnice dovesti u stanje za nesmetano korišćenje i prolaz vatrogasnih vozila.

Savjesno ponašanje građana od velike je važnosti, jer je poluostrvo Luštica prepoznato kao lokalitet na kojem postoji visok rizik od izbijanja požara, naglašeno je u razgovoru sa mještanima Žanjica i Rosa. Takođe, bitno je da o tome budu informisani i brojni turisti koji posjete Lušticu, naročito izletnici.

Na teritoriji opštine Herceg-Novi od 1. juna je zabranjeno loženje i upotreba vatre na otvorenom. Tokom naredna četiri mjeseca na poljoprivrednim zemljištima, kampovima i drugim    otvorenim prostorima zabranjeno je ložiti vatru, osim ako se pribavi odobrenje opštinske vatrogasne jedinice.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code