Na Nacrt PUP-a Herceg Novog resorno Ministarstvo dalo 80 primjedbi i sugestija

Na Nacrt PUP-a Herceg Novog resorno Ministarstvo dalo 80 primjedbi i sugestija

0
Podijeli

Ministarstvo održivog razvoja i turizma „uložilo“ je 80 primjedbi odnosno sugestija na Nacrt PUP-a za Opštinu Herceg Novi, koje bi u narednih mjesec i po do dva trebalo da budu korigovane. Uz to, Ministarstvo je dalo mišljenje o Nacrtu plana za koje nijesu definisali da je pozitivno, već da nema potrebe da se Ministarstvo više konsultuje, te da nadležni organi lokalne samouprave postupe po navedenim sugestijama. To je Radiju Jadran potvrdio direktor Agencije za izgradnju i razvoj grada, Boro Lučić:

„U principu nema nekih većih primjedbi, što je odlična stvar. Većina ih se odnosi na to da plan moramo uskladiti sa Posebnim planom obalnog područja. Posljednju verziju koju su iz Ministarstva predali kao konačnu 27. decembra, još nemamo na uvid. Očekujemo da ćemo je uskoro dobiti kako bismo postupili po njoj“, objasnio je Lučić.

Picerija i restoran

On očekuje da bi poslije obavljenih izmjena, najdalje za 2 mjeseca mogla biti organizovana javna rasprava. Po održanoj javnoj raspravi slijedi izrada Predloga Plana, koji se dostavlja na saglasnost nadležnim organima. Nakon pribavljanja svih saglasnosti Predlog PUP-a ide na usvajanje u Skupštinu opštine Herceg Novi, saopšteno je ranije iz lokalne uprave.

Podsjetićemo, Nacrt PUP-a predat je lokalnoj upravi krajem oktobra prošle godine. Predsjedniku Opštine Stevanu Katiću Nacrt je predao tim obrađivača Agencije za izgradnju i razvoj Herceg Novog, na čelu sa direktorom Borom Lučićem i stručni rukovodilac tima, prof.dr Milica Bajić Brković.

Izrada Nacrta Prostorno-urbanističkog plana trajala je 15 mjeseci, tokom kojih je Agencija ostvarila saradnju sa Opštinom Herceg Novi, Ministarstvom održivog razvoja i turizma, državnim  Zavodom za urbanizam i projektovanje, Upravom za nekretnine, Upravom za zaštitu kulturnih dobara, MONSTAT-om, gradskim javnim preduzećima, Agencijom za razvoj i zaštitu Orjena.

U izradi Nacrta učestvovala su 34 eksperta i saradnika iz 16 različitih oblasti, a poslom je rukovodila profesor dr Milica Bajić Brković, istaknuti stručnjak u oblasti urbanizma.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code