Na novim semaforima instalirani softveri za mjerenje protoka saobraćaja

Na novim semaforima instalirani softveri za mjerenje protoka saobraćaja

2009
7
Podijeli

semafor-nova-signalizacijaNovi semafori na raskrsnici na Toploj biće u toku dana ponovo u funkciji, nakon što su juče ujutru isključeni zbog instaliranja softvera, odnosno programa koji će mjeriti protok saobraćaja. Za 15 dana bi trebalo da bude poznat protok saobraćaja,  na osnovu kojeg će se semafor uključivati u tri “režima” : slabi, srednji i jaki, pojašnjava za Radio Jadran, sekretar za komunalne djelatnosti i ekologiju, Ilija Peulić:

– Suština je u tome da sada imamo slabi protok, tokom praznika srednji, a u sezoni veliki. Na osnovu toga napravićemo programi rada po satima u jednom danu. Kako dolazi “zeleni talas”, treba obezbijediti što optimalniju prohodnost. Od danas, narednih 15 dana, mjerićemo protok i na osnovu toga biće određen slab, srednji i jak i uključen program u zavisnosti od doba godine –  pojasnio je Peulić.

Picerija i restoran

zarasli-znakPostavljanje semaforske, zajedno sa vertikalnom signalizacijom dio je I faze zamjene saobraćajne signalizacije u gradu, od Igala do Kamenara, vrijedne 90 hiljada eura. Peulić je podsjetio i da će nakon završetka postavljanja novih saobraćajnih tabli, biti uklonjene stare. Neke od njih, na više lokacija u gradu, kao recimo kod semafora ili na Igalu preko puta solitera, zarasle su u zelenilo ili su okrenute u pogrešnim pravcima, tako da ne mogu nigdje nikoga usmjeriti.

Druga faza radova obuhvatiće obilježavanje horizontalne signalizacije na dijelu puta od Igala do Meljina, kao i farbanje dijela magistralnog puta na mjestima gdje je postavljena signalizacija, u vrijednosti 12 hiljada eura.

Nakon obilježavanja horizontalne signalizacije, uslijediće i treća faza radova, koja obuhvata izradu projekta svjetlosne signalizacije na pješačkim prelazima na magistralnom putu, kao i lokalnom u blizini školskih objekata. Radovi u ovoj fazi koštaće do 25 hiljada eura.

7 Komentari

 1. Rjec “Software” u engleskom nema mnozinu, sto znaci da bi i u nasem trebalo da bude “softver” ili da je prevedete u program – programi
  0  0
 2. U stvari iz vecine ovih komentara priizikazi jedan zakljucak:Apsolutno ne treba nista raditi!Dakle,ako se nista ne radi komentara ili nema ili se svedu na ono “trebalo bi nesto da se radi”.Ako se bilo sto uradi ili ne valja ili svi odjednom znaju kako bi to trebalo da bude.Ali,nadam se da oni koji su zaduzeni da rade i ne citaju ove konentare nego da rade kako misle da je najbolje.Od ovih koji komentarisu nista pametno nece cuti a vjerujem i da niko od njih u zivotu nista nije ni napravio.
  0  0
 3. U subotu uvece semafori su prestali da rade.Serviseri cijelo jutro pokusavaju da ih ponovo stave u funkciju.Sto se softvera tice izjava je neozbiljna kao i izjava Ilije Peulica da ce semafor imati GPS.
  0  0
 4. Najljepše rješenje je konstrukcija koja je postavljena na Kamenare..ha ha 🙂 Skalamerija kao za Auto put (veličina, profil željeza), a tabla malena na njoj, jedna jedina..Ruglo..
  0  0
 5. A da nakon par decenija neko konacno presvuce cijelu opstinu novim asfaltom? Sramota u kakvom je stanju! Samo krpe i krpe i to nikoliko traje! Nakon 30 godina imali smo vodu u toku ljetnje sezone a na dobar put cekacemo barem 50 god. Ko doceka naravno! Od Tople2 ka magistrali je po kisi kao na toboganu, sve klizavo! Mi i turizam!
  0  0

Ostavite komentar

*

code