NA NOVSKOJ RIVJERI ŽIVOT POSTAJE NESNOSAN

NA NOVSKOJ RIVJERI ŽIVOT POSTAJE NESNOSAN

102
0
Podijeli

Nema kraja nevoljama stanovnika Baošića i Bijele, na donjem putu gdje kompanija Milenijum gradi kanalizacioni kolektor, kao drugi podizvođač turske kompanije Ćeltikćoglu.

Opet je došlo do izlijevanja kanalizacije kod izvora na granici Baošića i Bijele, javaljaju nam mještani, a jedan od njih je psolao i fotografije portalu Radija Jadran. Otpadne vode usmjerene su sada ka izvoru pitke vode, a ne direktno u more cijevnom trasom, kako je to bilo ranije.
– Prolazeći ovom dionicom pored već slikovito opisanog pejzaža imamo najzdravije isparavanje čistog mirisa – cinično nam priča jedan od mještana Baošića. Možda je ovo privremeno rješenje, kaže on, dok se ne uspostavi sistem funkcionisanja kolektora, ali se, ipak, postavlja pitanje kada će to biti.
– Stanje sa lokalnim putevima koji vode do kuća postaje sve gore, jer su ili uništeni ili zatvoreni, a sezona je sve bliže. Sve manje vjerujemo da će do njenog početka, Baošići, Bijela i Đenovići izgledati kao nekada. Izgubili smo volju da se bilo kome obraćamo i tražimo pomoć ili intervencije,jer očigledno da rješenja nema.
Prije nekoliko dana zbog tako razrovanih puteva kola Hitne pomoći nisu mogla da prođu do jedne kuće, pa su mještani sami napravili ponte, kako bi medicinsko osoblje moglo da priđe ugroženoj ženi kojoj je pozlilo, priča ogorčeni stranovnik Baošića.
Izlišno je da zovete bilo koga da nam pomogne, jer pomoći nema, samo objavite fotografije, neka svi vide kako živimo mjesecima, poručio je ovaj Baošićanin.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code