NA NOVSKOJ SKUPŠTINI OPET ZAPELO KOD FINANSIJSKOG PLANA TURISTIČKE ORGANIZACIJE

NA NOVSKOJ SKUPŠTINI OPET ZAPELO KOD FINANSIJSKOG PLANA TURISTIČKE ORGANIZACIJE

72
0
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

Sjednica lokalnog parlamenta u Herceg Novom sazvana po hitnom postupku nakon samo dva sata rada je prekinuta, “zbog iznenadnih i formalnih obaveza predsjednika Skupštine Andrije Radmana”.

Do naglog prekida zasjedanja došlo je nakon završene rasprave o davanja saglasnosti na finansijski plan i program rada Turističke organizacije.
Nakon petominutne pauze, a prije glasanja o ovoj tački dnevnog reda, Radman je prekinuo zasjedanje i zakazao nastavak sjednice za naredni utorak.
Inače, rasprava o predlogu odluke predsjednika Nikole Gojkovića na program i finansijski plan gradske turističke organizacije, odbornik Obrad Gojković, usmjerio je pravcu kršenja Zakona o konfliktu interesa. Gojković je za svih 34 odbornika tražio mišljenje Komisije za sprječavanje sukoba mišljenja, o tome da li krše zakon.
On je tražio da se Skupština izjasni o tome, te da predsjednik Skupštine Andrija Radman preventivno djeluje, ne samo zbog vd direktorice TOHN Nataše Martić koja je i odbornica i koja će glasati za predloženi finansijski plan.
Radman je pojasnio da je predlog finansijskog plana i programa dala Skupština Turističke organizacije, a saglasnost na to je dao predsjednik opštine.
Radman je takođe dodao da su oni sami podnijeli inicijativu ka Komisiji, za obrazloženjem, da li vršioci dužnosti krše zakon, ako su u tom periodu i odbornici, te da će nakon zvanično dobijenog izvještaj, postupiti po njihovim instrukcijama.
Gojković je pak, napomenuo da se ne radi samo o vd funkcijma već i o drugima, zbog kojih se odbornici, a ujedno neki od njih i članovi odbora i nadzora nalaze u konfliktu interesa.
Iz opozicionih klupa se čulo da će budžet TO morati da pretrpi rebalans te da je on tehnički, kao i da su neke stavke troškova trebalo da budu jasnije, i da je rezerva od 300.000 prevelika i da se time stvara prostor za manipulacije i netransparentno trošnje tih sredstava.
Vd direktorica TO HN Nataša Martić je saopštila da je saglasna da će rebalans budžeta biti potreban, ali da je čitava situacija u kojoj se našla TO produkt onoga što se u njoj dešavalo od avgusta prošle godine, od kada je bila u blokadi.
Ona je istakla da će za 15 dana početi da radi šest info punktova koji će biti umreženi i da će time započeti i naplata boravišne takse.
Jedan od punktova će biti i na Trgu Nikole Đurkovića gdje će se po svoj prilici nalaziti i administrativne prostorije hercegnovske TO, jer kako je rekla ova organizacija mora imati kancelarije na dostupnijem mjestu, kako građanima tako i turistima i to će za nekoliko dana biti i ozvaničeno.
Martićka je potvrdila da se čeka mišljenje Komisije za sprječavanje konfilkta interesa, ali i konstatovala da „formi ne treba dati prednost jer grad živi od turizma”, te da je u interesu svih da se usvoji finansijki plan i program TOHN.
Nastavak 7. redovne sjednice zakazan je za 19. maj u 10 i 30 h.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code