Na “Novskom talasu”: Poezija Petra Vukotića

Na “Novskom talasu”: Poezija Petra Vukotića

1026
4
Podijeli

petar vukoticPredstavljanjem zbirke poezije Petra Vukotića, pod zagonetnim naslovom „Zglenula meja i druge zb(i)rke”, u petak će biti nastavljen niz događaja koji promovišu stvaraoce iz Herceg Novog iz različitih oblasti umjetnosti.
Tokom proteklih mjeseci mogli smo da vidimo izložbu slika Tihomira Konjevića, izložbu maketa brodova Eda Bigaija, izložbu fotografija Zora Martinetija.

– U maju se nastavlja edicija koja kulturnoj javnosti predstavlja autore kojima umjetnost nije uvijek profesionalno opredjeljenje, ali jeste način kreativnog mišljenja koji dostiže visoke umjetničke domete. U Dvorani Park će se 6. maja predstviti mašinski inženjer, Petar Vukotić, koji se kontinuirano bavi poezijom i slikarstvom. Njegovu poeziju karakteriše subverzivni poetski iskaz, preplitanje nadrealnog sa realističkim, jaki uticaji alternativnog i pobunjeničkog rokenrola, cinični otkloni od konvencija – najavljuju iz JUK Herceg Fest.

Picerija i restoran

Stihove Petra Vukotića govoriće glumac Miloš Pejović, a u razgovoru učestvuju novinar, publicista, književni i pozorišni kritičar, Teofil Pančić, dramski pisac, Stevan Koprivica i autor Petar Vukotić.
Budite na “Novskom talasu” i poeziji Petra Vukotića, u petak, u Dvorani Park, u 20:30 časova.

4 Komentari

 1. Odlicno nego sta. Ne sjecamo se tog Novskog talasa u prethodnoj vlasti, niti prostora za ove ljude koji su navedeni. Gostovali su nam samo oni sa jedne palube politicke i nacionalne, a ponajmanje Novljani. I koliko ja procitah nista se ne sugerise u saopstenju nego se samo obavjestava o cemu se radi. Ova nova vlast nije neka, kao sto nije bila ni prosla, ama Herceg fest radi kao sto se nikada nije radilo.
  0  0
 2. Odlicno!

  Samo napomena, vec godinama se organizuju izlozbe amatera, pa je i gotovo svaki HAPS imao to u pratecem programu – kazem jer saopstenje iz Herceg festa sugerise da je u pitanju neka novost, valjda pristigla sa novom vlascu. Nije.
  0  0

Ostavite komentar

*

code