Na pokoln 25 sanki, samo da je snijega na Orjenu

Na pokoln 25 sanki, samo da je snijega na Orjenu

1299
0
Podijeli

sanke donacijaSvi koji posjete planinarski dom “Za vratlom” mogu računati na besplatno sankanje. Jer, Turistička organizacija Herceg Novi donirala je sanke Agenciji za razvoj i zaštitu Orjena.
One će poslužiti i ugostiteljima sa Vrbanja, uz obavezu, da ih nakon korišćenja vrate u ispravnom stanju – kazao je za Radio Jadran rukovodilac Agencije, Željko Starčević:
– Riječ je o 25 komada metalnih sanki, u raznim bojama, koje je radila firma „Riva“ iz Herceg Novog. Donirala nam ih je TO Herceg Novi, koja je obezbijedila sredstva, a cijena po komadu kreće se, mada nijesam siguran, između 40 i 60 eura, kazao je Starčević.
Biće ovo svakako dodatan motiv ljubiteljima planine i sniježnih čarolija da posjete Orjen, dovedu djecu, a ujedno i olakšavajuća okolnost, jer kabastu „opremu“ više ne moraju da nose.
– Ono što nam trenutno ne odgovara jeste što nema snijega, tako da će još uvijek čekati na prvo spuštanje, odnosno sankanje, dodaje Starčević.
On je zadovoljan interesovanjem Novljana, koje su iskazali za program „Podigni glavu – otkrij Orjen“, koji je „pauzirao“ proteklog vikenda, zbog otvaranja Praznika mimoze. Starčević dodaje da su ovog vikenda imali u planu da Novljanima i fureštima predstave još jedan od segmenata ovog „projekta“, međutim, vrijeme im nije išlo na ruku, tako da se od toga odustalo.
Ipak, za sve kojima nije do pučkog feštanja po novskoj rivi, ili nijesu uspjeli da obezbijede ulaznice za večerašnji maskembal u „Palmon bay-u“, konoba „Gušti“ na Vrbanju organizuje „Podorjensku maškaradu“ od 21 h.( Za informacije: 069 799 679 ili 069 473 479) .
Kad je riječ o Planinarskom domu „Za Vratlom“, u njemu skoro svakog vikenda boravi oko dvadesetak Novljana, uglavnom mlađeg uzrasta, prića nam Duško Avramović, predsjednik PK Subra:
– Raduje ta činjenica da mladi dolaze, jer je to dokaz da kafana nije jedino mjesto gdje se može provesti vikend. Danas je posjeta nešto slabija, a snijega nema uopšte. Sinoć kad smo dolazili bilo ga je oko 20 cm, međutim kako je kiša padala, skroz ga je istopila, navodi Avramović.
Cijena noćenja u domu je i dalje vrlo pristupačna, 5 e po osobi, a gosti imaju mogućnost da sami spremaju hranu.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code