Na pomolu saradnja Jadrana i Vaterpolo kluba Burbon iz Japana

Na pomolu saradnja Jadrana i Vaterpolo kluba Burbon iz Japana

0
Podijeli

Počasni konzul Crne Gore u Japanu, Kenji Otsubo u okviru posjete Crnoj Gori obišao je i najtrofejniji crnogorski vaterpolo klub, Jadran Carine. Direktor kuba, Miloš Mračević upoznao je počasnog konzula sa tradicijom i rezultatima kluba.

Zajedno su obišli bazen Jadran na Škveru, te trofejnu salu. Konzul Otsbo je  impresioniran bazenom, trofejnom salom i arhivskom građom kluba, starim registracijama  Jadranaša, kao i foto albumom.

Picerija i restoran

Razgovarano je  o potencijalnoj saradnji Jadrana i Vaterpolo kluba Burbon iz grada Kashiwazaki, koji je udaljen od Tokia 1h i 30 minuta vozom.

Dogovoreno je da se  u narednom periodu organizuje  razmjena po jedne vaterpolo ekipe koja bi brojala do 25 osoba iz Kashiwzakia u Herceg Novi i Jadranaša u Kashiwazaki.

No, najveći problem u realizaciji ove ideje nameće se visoka cijena avionskih karata iz Crne Gore za Japan, te je dogovoreno da se zajedničkim snagama pokušaju pribaviti sredstva.

Ovakav vid saradnje i razmjene ne bi imao samo sportsku dimenziju, već bi se mladi iz Herceg Novog upoznali sa tradicijom i kulturom Japana i obrnuto, mladi vaterpolisti iz Japana u Herceg Novom bi stekli znanja o kulturnom i istorijskom nasljeđu grada i Crne Gore.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code