NA PRAGU SEZONE: BLOKIRAN RAD TURISTIČKE ORGANIZACIJE HERCEG NOVI

NA PRAGU SEZONE: BLOKIRAN RAD TURISTIČKE ORGANIZACIJE HERCEG NOVI

284
0
Podijeli

Na samo mjesec pred početak turističke sezone, a sedmicu do prvomajskih praznika, Turistička organizacija Herceg Novog je blokirana.

Tako je još od martovske Skupštine kada su odbornici vladajuće koalicije odbili da prihvate krunska akta ove organizacije, izvještaj o radu i program rada sa finansijama za ovu godinu.
U Turističkoj organizaciji nema novca čak ni za ponovni priključak telefona, niti za plate radnicima, izmirivanje redovnih računa. Finansiranje ključnih manifestacija u gradu dovedeno je u pitanje.
Ovako će biti sve dok se ne usvoji pro¬gram ra¬da i fi¬nan¬sij¬ski plan TO za 2014. godinu. Iz izvršne vlasti niko ne reaguje. Zaposleni dolaze na posao i za sada im se duguje samo jedna plata.
– Ono što je bilo u našoj moći kao Upravnog odbora mi smo učinili – kaže nam predsjednik UO Tu¬ri¬stič¬ke or¬ga¬ni¬za¬ci¬je, Mirko Mustur.
– Sada možemo samo da čekamo, ili da se ovaj plan usvoji ili da se donese novi, ali svejedno smo u velikom zakašnjenju. Sredstva postoje, ali se bez skupštinske odluke ne smiju koristiti, pa je sve pod znakom pitanja – navodi Mustur.
Ovakva situacija, koju je sama vlast u Herceg Novom prouzrokovala, apsurdna je na pragu sezone, kada bi sve službe trebalo da su „na nogama”, a Turistička organizacija zadužena za promociju i podršku festivalima, spremna da odgovori svim zahtjevima tržišta.
Novljani su sve manje optimistični da sezona može biti bolja od prethodne. Lanjske greške nijesu ispravljene, a nagomilali su se novi problemi, koje kao da niko ne pomišlja da rješava.
Magistralni put zbog izgradnje kanalizacionog kolektora je devastiran, u boljem stanju nije ni Šetalište Pet Danica, prašina caruje gdje god se nađete, a bidoni se uveliko spremaju za najavljene restrikcije vode od 19. maja do 6. juna.
Prve utiske iz ovakvog Herceg Novog već su ponijeli Francuzi iz hotela „Delfin”, učesnici takmičenja Muzičkih škola, a za 5 dana će i Italijani, učesnici regionalne regate “Terra da mare”.
Najveći bokeljski grad, ipak, u naredni mjesec ulazi sa pjesmom. Novljanin Antonije Pušić za Praznik rada, 1. maj, najavio je koncert na svom FB profilu u poznatom maniru:
“Sviraćemo u Novi za Praznik rada, 1. maja u Tondo, kod Paspalja. Dobro bi bilo da sharujete ovo, da zna čitav Novi. Pošto se opština trenutno restruktuira, nije bilo nikoga da ovu manifestaciju plati, pa ćemo s oproštenjem naplaćivati i ulaz, da možemo bar platiti put, ozvučenje, hranu i smještaj za momke”.
I možda je baš Rambo, ovim pozivom dao najbolje objašnjenje zašto je sve na čekanju.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code