Na programu 47. Praznika mimoze narednih sedam dana

Na programu 47. Praznika mimoze narednih sedam dana

1526
0
Podijeli

praznik mimoze festa baosici 060216 2Dječija cvjetna povorka biće organizovana sjutra 11. februara, iako je programom bila predviđena za petak 12. februar, kada se očekuje loše vrijeme. U 15 sati mališani će se okupiti u parku Boke odakle će defilovati do Trga Nikole Đurkovića. Velika cvjetna žurka na Trgu počeće u 16 sati. U bogatom programu uz povorku biće i mažoretke i animatori. Svi učesnici biće nagrađeni proizvodima Vitinke, najavljuju iz „Herceg festa“.
Istoga dana u 19 sati u foajeu Dvorane Park biće priređeno otvaranje Malog salona hercegnovskih galerija. U okviru likovne manifestacije, koja se već šest godina održava u sklopu Praznika mimoze, predstaviće se isključivo domaće, gradske galerije, a za centralnu temu izabran je portret.
Dan kasnije, u petak 12. februara, u 11 sati u Titovoj vili biće otvorena izložba cvijeća. Događaj će, tokom tri dana trajanja, okupiti 60 izlagača sobnog, baštenskog, mediteranskog bilja i suvog cvijeća, kako domaćih, tako i izlagača iz Bosne i Hercegovine i Srbije. Pored cvijeća, izložbu će obogatiti proizvodi za uređenje bašte i raznovrsni cvjetni suveniri. Svi koji budu željeli da posjete manifestaciju i kupe dio raznovrsnog asortimana mogu to uraditi u periodu od 9 do 19 časova.
Novljane i njihove goste i druge subote februara očekuje bogat program. Jedna od prazničnih fešti će ove godine, prvi put, biti priređena na omiljenoj lokaciji Novaljana, na Škveru. Uz cvijet, ribu i vino posjetioci će uživati u programu Gradske muzike Herceg Novi, Mjesne muzike Đenovići, mažoretki, benda Castelnuovo i klape Stari kapetan. Okupljanje počinje u 11 sati.
Večernji sati su rezervisani za bal pod maskama,a ovoga puta maškarada se seli u hotel Palmon Bay. Goste, koji će se okupljati od 21 sat, zabavljaće Tri kvarta bend, klapa Stari kapetan, Mjesna muzika Đenovići i mažoretke. Cijena ulaznice je pet eura, a one sa najoriginalnijim maskama očekuju vrijedne nagrade.
Organizatori Praznika mimoze potrudili su se da mališani uživaju u fešti jednako kao i njihovi stariji sugrađani, pa će tradicionalno biti priređen i Dječiji maskenbal. Ovogodišnji bal pod maskama je zakazan za 14. februar, od 15 sati u Institutu “Dr. Simo Milošević”.
Tada će se okupiti učesnici mlađi od šest godina, a nakon nešto više od sat zabavi će se pridružiti i stariji mališani. Tri nagrade su rezervisane za pojedinačne maske, te jedna za grupnu, a ideja organizatora je i da svako dijete bude simbolično nagrađeno, a za to će se potruditi Vitinka sa svojim proizvodima. Novina u odnosu na prethodne godine jeste da će jedan od članova žirija biti roditelj, nasumično izabran iz publike.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code