NA RED DOŠLA I BRIGA O ZADUŽBINAMA

NA RED DOŠLA I BRIGA O ZADUŽBINAMA

127
0
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

U toku je izrada projekta rekonstrukcije, u zemljotresu oštećene zadužbine Duković u Risanskoj ulici. Fondacija Duković je dobila UT uslove i saglasnost Zavoda za zaštitu spomenika kulture.

Očekuje se uskoro i građevinska dozvola i početak radova. Novac za izgradnju je obezbjeđen i Fondacija na računu ima 100 000 eura i još 45 000 eura potražuje od studenata. Zgrada će imati polivalentnu funkciju i biće komercijalno isplativa.
O tome je predstavnica Fondacije „Duković”, Mirjana Radojičić informisala potpredsjednicu opštine dr Tamaru Vujović i Simonidu Kordić iz Sekretarijata za društvene djelatnosti.
Novac od iznajmljivanja nekretnina, stanova u Trstu koji su vlasništvo Zadužbine Duković, oko 5 000 eura mjesečno, koristi se, prema testamentu Lize Lombardić, za kreditiranje studenata lijepih umjetnosti iz Herceg Novog, pravoslavne vjeroispovjesti. Po završetku studiranja oni su u obavezi da taj novac vrate.
Bilo je riječi i o arhiviranju dokumentacije Zadužbine koja se odnosi na ugovore korisnika stipendija i ostale zadužbinske građe.
Nad vlasništvom opustošene zadužbine Jovana Boškovića, Đura Đurovića i Jevrosime Laketić u hercegnovskom naselju Srbina, proteklih godina sporilo se Ministarstvo prosvjete i OŠ Milan Vuković, s jedne, te Fondacija Zadužbinska škola u Srbini – Herceg Novi, s druge strane. U međuvremenu ovo zdanje je u sve lošijem stanju, kazao je predstavnik Zadužbine stare škole na Srbini, Miodrag Bajković, uz konstataciju da je problem ove zadužbine komplikovaniji zato što je uknjižena na Ministarstvo prosvjete. To je objekat u kome je prije zemljotresa radila Osnovna škola „Milan Vuković”. Predstoji ročište pred Kancelarijom za restituciju 25. maja, i tada će se više znati o njenom statusu.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code