NA REDOVNOM ZASJEDANJU ODBORNICI U NOVOM BRŽE ODLUČIVALI

NA REDOVNOM ZASJEDANJU ODBORNICI U NOVOM BRŽE ODLUČIVALI

0
Podijeli

U nastavku redovnog zasjedanja lokalnog parlamenta nijesu usvojeni završni računi Opštine Herceg Novi za 2013. i 2014. godinu.

Predlog odluke o ostvarivanju posebnog interesa zaštite i unapređenja zelenih površina je prošao jednoglasno, s obzirom da je Opština Herceg Novi raspisala tender za izradu Prostorno urbanističkog plana opštine, a ta odluka je i obavezujuća.
Odbornici su prihvatili predlog da se radi kompletiranja urbanističke parcele prodaju tri, ukupne površine 67 m2, u Đenovićima.
Ovom odlukom zainteresovanom investitoru biće omogućeno obezbjeđivanje UTU uslova i građevinske dozvole, a u međuvremenu je on i prihvatio da metar kvadratni plati 230 eura, umjesto 180 eura koliko je to bilo ustanovljeno prošle godine u aprilu. Po ovome će vlasnik firme Topla Invest platiti za tri parcele 15.410 eura, umjesto prvobitnih 12.183 eura.
Sukob dvije privredne grane građevinarstva i turizma, kroz odluku predsjednika opštine o početku zabrane izvođenja građevinskih radova, izazvala je nešto više polemike kod odbornika, koju je podstakao Mirko Mustru. On je predložio da se građevinski radovi zabrane od 15. maja do 30. oktobra, smatrajući da i rivijera koja je po ovoj odluci u II zoni zabrane, zakinuta za dužu sezonu bez građevinskih radova.
Na ovo je reagovao Slobodan Radović rekavši da je saglasan sa konstatacijom da rivijera zaslužuje da se bavi turizmom pod jedankim uslovima kao i ostali dijelovi opštine, ali da je produžavanje zabrane kontraproduktivno za građevinske kompanije.
– To su kompanije koje zapošljavaju do 100-njak radnika koje bi u tom periodu morale da plaćaju zaposlene i sve dažbine, a da ne rade tokom tih mjeseci uz još 2 mjeseca u zimskom vremenu kada zbog kiše nije moguće raditi, čime one ne mogu biti profitabilne – kazao je Radović.
Odbronica Đurović je predložila zaključak kojim bi se predlog odluke o zabrani izvođenja radova redefinisao i u dijelu već određenih građevinskih zona i datuma zabrane, ali većina odbornika nije prihvatila taj zaključak.
Na početku zasjedanja Dragan Šimrak zatražio je da se u dnevni red uvrsti i inicijativa nekoliko NVO o postavljanju spomen ploče žrtvama deportacije državljana BiH u Herceg Novom.
Za predlog je glasalo samo troje odbronika dok je 18 bilo uzdržanih, te se o tome danas nije raspravljalo.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code