NA REGATI “MRDUJA”, SAŠA KEKOVIĆ,SA “BLACK MISTERY”, PRVI U GRUPI, PETI U...

NA REGATI “MRDUJA”, SAŠA KEKOVIĆ,SA “BLACK MISTERY”, PRVI U GRUPI, PETI U GENERALNOM PLASMANU

266
0
Podijeli

Odlični rezultati crnogorskih jedriličara na međunarodnim regatama se nastavljaju. Saša Keković iz JK „Jugole Grakalić” Herceg Novi sa svojim brodom „Black Mistery” i njegovom posadom, osvojio je prvo mjesto u I grupi, a u generalnom plasmanu 5. mjesto, na regati u Splitu.

Učestvovalo je 185 jedrilica, a Crna Gora je imala jednog, ali vrijednog predstavnika. Ovogodišnju Mrduju osvojio je brod „Anadora” sa skiperom Matom Arapovom iz JK „Labud”.
– Startovalo je 185 jedrilica koje su bile podijeljene u 15 grupa. Ova regata ima nevjerovatnu tradiciju od 84 godine i to je podatak za divljenje i veliko je zadovoljstvo učestvovati na ovoj regati a pogotovo kada se postigne ovakav rezultat. Na pola trke, na okretanju oko Mrduje, naša posada je zauzimala 2. mjesto sa samo 1 minutom zaostatka, iza vodeće posade na brodu „Full Pelt” sa kormilarom Antom Antunovićem iz JK „Split”. Međutim, u drugom dijelu regate bilo je velikih promjena pravca vjetra gdje se naši jedriličari nisu najbolje snašli i nijesu uspjeli da osvoje Mrduju – navodi se u saopštenju Jedriličarskog saveza Crne Gore.
Mrdujska regata je najstarija regata krstaša na Jadranu. Rekord ove regate drži brod „Marina Kaštela” i njegov vlasnik Joško Berket, koji je trku 2013.godine završio za 2 h 9 min 51 sec. To je i jedna od najmasovnijih regata krstaša na Jadranu koja izuzetno doprinosi promociji Splita, Hrvatske, jedrenja i sporta uopšte.
Ova regata je organizovana pod pokroviteljstvom predsjednice Hrvatske Kolinde Grabar – Kitanović, što dovoljno govori kakav se značaj pridaje jedrenju u Hrvatskoj.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code