Na rivijeri u Baošićima servis starih pumpi

Na rivijeri u Baošićima servis starih pumpi

11
Podijeli

Oko 6h jutros radnici Vodovoda ispuštali su kanalizaciju u more kod vile Mireli u Baošićima, tvrdi jedna čitateljka našeg portala. Po njenim riječima, to je praksa koja se sprovodi na svakih sedam dana.

– Gosti se žale na alergije na koži i probavne smetnje. Ovo, inače, rade u podne, a evo danas prvi put ove sezone u jutarnjim časovima. Imamo turiste koji žele da iskoriste jutarnju sjvežinu, da prošetaju ili se okupaju, ali, eto ,ne mogu ni to – navodi ona.

Picerija i restoran

Direktorica preduzeća Vodovod i kanalizacija, Olivera Doklestić objasnila je da je riječ o remontu starih pumpi na toj lokaciji, bez ikakvog ispuštanja kanalizacije na kupalištu.

– Dvije pumpe koje su dio starog sistema su se pokvarile. Skinuli smo ih, odnijeli na popravku i biće vraćene nakon servisa. Za to vrijeme finkcioniše havarni ispust dužine 100-tinak metara i kanalizacija se ne izliva direktno na plažu, već putem isputa dalje od obale – objašnjava ona.

Doklestić je demantovala da je to praksa koja se na ovoj lokaciji ponavlja svakih 7 dana, već da su radnici samo jutros bili da kranom izvuku pumpu i ponesu je na servis. Sličan problem riješen je u Meljinama prije mjesec, kada se takođe stara pumpa zaglavila, ali bez ispuštanja fekalnih voda u more.

Ona je informisala da su radnici Vodovoda danas angažovani i na Trgu Nikole Đurkovića, gdje se sprovodi ispitivanje vodovodne infrastrukture, odnosno detekcija kvara koji uzrokuje da voda ulazi u prostorije CKB banke.

11 Komentari

 1. Naravno da se moraju remontovat pumpe i ispustat taj dio kanalizacije u more jer furesti u wc bacaju i uloske i vlazne maramice i ostatke hrane pa dolazi do zacepljenja i kvra na pumpama. Naucite cemu sluzi wc skoljka, kada i lavabo a cemu kanta za smece.

  8
  3
 2. Radi se to tokom cijele godine, nego sada je naroda duplo više u gradu, pa zato je i g.vana više u moru.

  Ne treba se tome čuditi, to je sasvim normalna pojava, kada je gradska kanalizacija u ovakvom stanju!

  9
  1
 3. Poštovana Trigger,
  Zahvaljujem na informaciji i poslatoj fotografiji. Kamion sa kranom, na slici, zaista jeste odradio podizanje pokvarene pumpe i odvoz na remont. To je bilo rano jutros. Provjeriću još jednom Vašu tvrdnju za ispuštanje fekalija u more, u Bijeloj….

  7
  7
  • Postovana Olivera,
   Hvala Vam na tome sto ste moj komentar shvatili kao dobronamjernu sugestiju, sto i jeste, kao i na odgovoru na moj komentar.

   3
   4
 4. Gospodjo Doklestic!
  Ne boli djecu stomak od fekalija u moru, jok! Mora da je od Kaprija.
  Nista vi ne brinite, sve mi vjerujemo kako kazete. Mirno spavajte!
  Poz.

  13
  1
 5. E pa Olivera, ne govorite istinu!
  Na svakih sedam dana u Bijelu, sve do plivalista, pojavi se velika kolicina fekalija i pluta dok je maestral ne rastjera.
  I to se desava u vrijeme kao sto je citateljka navela!
  Da se ispusta havarnim ispustom, nebi mogle fekalije da isplutaju na povrsinu.
  Ako vas neko laze, prosetajte na teren i sami se uvjerite.
  Sledeci put saljem slike, da nebiste pisali pausalne demante..

  27
  3

Ostavite komentar

*

code