NA SAJMU MEDA U IGALU 24 IZLAGAČA: PROMOCIJA ZDRAVE HRANE I ŽIVOTA

NA SAJMU MEDA U IGALU 24 IZLAGAČA: PROMOCIJA ZDRAVE HRANE I ŽIVOTA

563
0
Podijeli

Dvodnevni sajam meda u Igalu okupio je u Omladinskom parku ove godine 24 izlagača iz Crne Gore, Srbije i Republike Srpske, a privukao je veliku pažnju mještana i turista.

Posjetioci mogu da probaju i kupe i domaće pored meda i proizvode od meda, maslinovo ulje, sir iz ulja, proizvode članova Udruženja maslinara Boke Kotorske, koji drugu godinu doprinose raznolikosti sajamske ponude. Još jednom je potvrđeno da med, ali i drugi domaći proizvodi, koji su nudili izlagači, mogu uvijek konkurisati uvezenim.
– Ovo je jedanaesto okupljanje pčelara i ljubitelja proizvoda koji su i hrana i lijek, kazala je otvarajući manifestaciju predsjednica Opštine, Nataša Aćimović – ocijenivši da je sajam meda događaj kojim Herceg Novi može da se podiči, jer promoviše vrijedan rad, zdravu hranu, zdrav život i kvalitetne domaće proizvode.
Predstavnik Saveza pčelarskih organizacija Crne Gore Radule Miljanić je ukazao na značaj pčelarstva i na to koliko je truda potrebno da se dođe do kvalitetnog proizvoda i da se on plasira.
Podsjetio je da je prije mjesec u Podgorici otvorena Kuća meda, u kojoj se već radi prerada voska, ubrzo će biti montirana oprema za pripremu prehrane pčela, a nada se da će u narednoj godini početi i otkup i pakovanje meda.
Organizator manifestacije, predsjednik Udruženja pčelara Herceg Novog, Željko Radman, istakao je da ona pomaže prodaji, jer se brojni posjetioci zaustavljaju da probaju, a potom i da kupe med ili neki proizvod od meda. Pored toga, kroz razgovor sa pčelarima građani mogu mnogo da nauče o proizvodnji i vrijednosti meda. Igalski Sajam među pčelarima regiona sve je poznatiji, a Opština Herceg Novi ga i dalje jedina finansijski podržava.
Posjetioci mogu da probaju i kupe i domaće maslinovo ulje i sir iz ulja, proizvode članova Udruženja maslinara Boke Kotorske, koji drugu godinu za redom doprinose raznolikosti sajamske ponude .
Interesovanje posjetilaca danas je bilo veliko, pa će organizatori moguće sajam produžiti sjutra i u ponedjeljak.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code