Na Škveru prihvat evakuisanih

Na Škveru prihvat evakuisanih

1
Podijeli

U lučkom pristaništu na Škveru u toku je akcija evakuacije mještana i turista sa požarom zahvaćenog dijela Luštice, uglavnom iz Begovića i sela Ponta Veslo. U akciji učestvuju pripadnici Centra bezbjednosti Herceg Novi, Komunalna policija Herceg Novi, Direktorat za vanredne situacije kao i nekoliko privatnika koji pomažu akciju, građevinska firma Beko, Bato Biogetić sa Luštice kao i braća Bokić. Evakuisani se prevoze brodovima Petar i Delfin, a stalno kruži i Neđeljko Banićević sa svojim brodom sa kojim je jutros oko pet već preuzeo prve ugrožene.

Prema riječima v.d. načelnice Komunalne policije, Marije Andrić, od jutros je evakuisao oko 100 Luštičana i turista, a već njih oko 40 privremeno je smješteno u Institutu Simo Milošević i hotelima Lighthouse i motelu Vojvodina, kao i u privatnim domaćinstvima.

Picerija i restoran

“Lokalna uprava konstantno je u kontaktu sa hotelijerima kako bi što prije obezbijedili privremeni smještaj za ove ljude. Apelujemo na sve ljude dobre volje koji mogu i imaju mogućnosti, da ponude smještaj ovim ljudima i obrate se Call centru Komunalne policije na telefon 19800. Za sada je najugroženije selo Begovići i okolina, a novski vatrogasci su bukvalno bez sna već treći dan”, kazala nam je Andrićka.

Među evakuisanima ima svih uzrasta, od beba do starijih ljudi, ali i onih sa kućnim ljubimcima, koji insistiraju da psi budu smješteni sa njima, jer ne žele da se psi odvode u Azil na Dizdarici.
Andrićka nije mogla da precizira do kada će evakuacija trajati, jer sve zavisi od stanja na terenu, a situacija na Luštici i dalje je alarmantna.

1 komentar

Ostavite komentar

*

code