Na Škveru u subotu proslava 70 godina JK Jugole Grakalić

Na Škveru u subotu proslava 70 godina JK Jugole Grakalić

4
Podijeli

Veliki jubilej, 70 godina uspješnog rada, Jedriličarski klub Jugole Grakalić obilježiće svečanošću u restoranu Paluba na Škveru, u subotu 9. juna.

Sve manifestacije i takmičenja koje klub organizuje ove godine dio su programa posvećenog jubileju – 7 decenija postojanja.

Picerija i restoran

Prema riječima predsjednika kluba, Predraga Vukčevića, uslijediće niz manifestacija i regata. Neke su u okviru takmičarskog kalendara, a neke će biti rekreativne i zabavne radi promocije jedrenja kao sporta.

– Kroz svečani program planiramo da predstavimo period od 70 godina i šta je postignuto u razvoju ovog sporta u našem mjestu u Boki Kotorskoj i Crnoj Gori – objašnjava Vukčević.

U okviru centralne proslave u subotu biće upriličen kulturno-zabavni program i koktel i prikazan kratak dokumentarni film o klubu, u režiji Stevana Koprivice. Dokumentarac će biti emitovan putem dva video bima, jednim u restoranu, dok će drugi biti okrenut prema Šetalištu kako bi što više mještana i gostiju moglo gledati.

Kako Vukčević kaže, film će na najbolji način prenijeti emocije koje ljude vežu za ovaj klub i ukazati na značaj jedrenja kao sporta.

Početak svečanosti je zakazan za 21 čas, a program će trajati 40-ak minuta.

Regata Cavtat-Herceg Novi

Na dan jubileja, u subotu, održaće se i regata Cavtat – Herceg Novi, u čijoj je organizaciji JK Jugole Grakalić zajedno sa kolegama iz JK Cavtat. Start je u 9 časova iz Cavtata.

Prijave za regatu su petak ujutru u Cavtatu, gdje će biti održan i skiperski sastanak.

Detaljan broj učesnika biće poznat u petak, jer kako je kazao Vukčević, danas je vrlo teško okupiti posade zbog ličnih obaveza.

4 Komentari

  1. Čitao sam kako ih nisu stavili u plan prostornog planiranja,nevjerovatno. Ja da sam planer ne bih se više bavio ovim poslom. Nadamo se samo da je riječ o slučajnosti ,mada u to niko ne vjeruje,ništa se slučajno ne dešava!!!

    • Nije fer, cestitajte i Lusticanima,i svim selima pod Orjenom i oko grada, i mi ne postojimo u Pup-u a neki dan smo slavili Topaljsku komunitadu 1718..

Ostavite komentar

*

code