Na trećem turniru regionalne lige za mlađe pionirke slavile Primorke

Na trećem turniru regionalne lige za mlađe pionirke slavile Primorke

1
Podijeli

U Sportskom centru Igalo  proteklog vikenda, u organizaciji ŽKK Primorje, održan je treći od pet turnira na kojima  će ѕe odlučiti pobjednik i najbolja mlada selekcija u okruženju. Pored domaćina učestovale su ekipe, Žkk Zrinjski iz Mostara, Žkk Tomislav iz Tomislavgrada i Žkk Ragusa iz Dubrovnika, dok  je ekipa Žkk Konjic iz Konjica bila slobodna.

primorje-mladje-pionirkeU prvoj utakmici sastale su se ekipe Zrinjskog i Raguse i slavila  je ekipa iz Dubrovnika rezultatom  47:15. Domaćin je odmjerio snage sa ekipom Tomislavgrada i bio uspješniji rezultatom 73:35 (20:11;19:3;22:9;12:12)

Picerija i restoran

U popodnevnom terminu za treće mjesto su se borile ekipe Zrinjskog i Tomislavgrada , uspješnije su bile mlađe pionirke Tomislavgrada i ubjedljivo savladale ekipu Zrinskog sa 61:12.

Utakmica koja je odlučivala o pobjedniku turnira je ujedno bila i najbolja. Domaće Primorje se sastalo sa ekipom Raguse i u dobroj utakmici potvrdilo da su s razlogom ekipa bez ijednog poraza u dosadašnjem takmičenju.

Na kraju je bilo 72:55 (16:12; 23:14; 16:16; 17:13) za Primorke, a na turniru je briljirala Jovana Savković koja je na  dvije utakmice ukupno postigla 90 poena. Za mlađe pionirke Primorja u regionalnoj ligi još nastupaju: Bojana Radnjić,  Dora Simona Popržan, Iva Jevtović, Anastasija Mojić, Jovana Ječmenić, Lana Mićunović, Mia Đedović, Lana Mijajlović, Aleksandra Dragićević, Andjela Kokot i Jevtović Jana.

Iako  su do kraja ove međunarodne lige mlađih košarkašica ostala još dva turnira koji će se igrati u februaru i martu pobjednik se već može naslutiti, Žkk Primorje  je dokazalo da je najefikasnija ekipa u regionu, barem što se tiče mladih naraštaja igre pod obručima.To znači da za žensku hercegnovsku i crnogorsku košarku , “nema zime” i da stasava jedna nova i jednako uspješna generacija košarkašica kakve je Herceg Novi već imao.

1 komentar

Ostavite komentar

*

code