Na Trg stigla prirodna jelka

Na Trg stigla prirodna jelka

1647
13
Podijeli

jelka na trgu hn 161215 2Radnici Komunalno stambenog preduzeća postavili su prirodnu jelku visoku pet metara. Zasijaće novim ukrasima i svjetlosnim efektima, kako priliči novogodišnjem ambijentu.
Kako nam je kazao direktor tog preduzeća Branko Božović jelka je uz konsultaciju sa šumarom i planinarima “Subre” ubrana na potezu prema Borićima, uz sami put, jer je prijatila i da se obruši. Do kraja sedmice biće završeno praznično ukrašavanje cijelog grada, uz finansijku podršku lokalne samouprave od 20 hiljada eura.
Prve svjetlosne dekoracije postavljene su na Škveru na potezu od spomenika Tvrtku prvom Kotromaniću do Jedriličarskog kluba „Jugole Grakalić“, uz kombinaciju starih i novih ukrasa.
Preko dobavljača iz Splita su kataloški naručeni svjetlosni ukrasi, koji su već na carini u Baru. Radove će izvoditi, montirati, prikupljati i prespajati svjetlosnu dekoraciju radnici iz Komunalno-stambenog preduzeća, a račun će biti ispostavljen gradskoj Turističkoj organizaciji, koja je programski i finansijski nosilac prazničnih programa.
Osim na Škveru dio svjetlosne dekoracije postavljen je u glavnoj, Njegoševoj ulici, na petlji u Igalu, kao i od parkinga na mjestu bivšeg hotela “Tamaris” do “Galeba”, zatim na glavnoj autobuskoj stanici i kružnom toku u Meljinama i portama hramova pred rimokataločki 25. decembra, a potom pravoslavni Božić, 7. januara.
Ukrašeno je i Stepeništa 28. oktobra, koje povezuje glavni gradski trg, Škver i park Boke.

13 Komentari

  1. Jelkom se naziva drvo koje kitimo, koje je najcesce iz rodova: Abies- jele, Pinus- borovi, Picea- smrca… Mi ovdje sve zovemo JELKA, kao sto u Hrvatskoj sve navedeno zovu BOR. Tako da ne lijepite se ljudi na pojam JELKA, i ne izigravajte botanicare. Ovim komentarima smo svakako dokazali da je drvo dzabe zrtvovano i da nam ne treba nista dati.
    0    0

Ostavite komentar

*

code