Na Trgu zavijorila zastava sa mimozom

Na Trgu zavijorila zastava sa mimozom

1062
5
Podijeli

mjesna zajednica trg zastavaAtmosfera u Herceg Novom je praznična, a duh cvjetnog festivala se vidi i osjeća na svakom kutku kroz centar grada. Pored zastavica „Mimoze“, Karnevala, spremne bine za večerašnji koncert, okićeni su i mnogi izlozi, poput Knjižare So.
Odmah iznad, na prozorima Mjesne zajednice Herceg Novi, zavijorila se crnogorska zastava u zagrljaju opojne mimoze.
– To je prvi put nakon desest godina od obnove nezavisnosti Crne Gore da sa naših prozora na ovakav način damo doprinos Prazniku, gradu i državi. U tom nastojanju smo proteklog mjeseca mnogo radili na uređenju samih prostorija Mjesne zajednice. Sredili smo da krov više ne prokišnjava, osvježili kancelarije, sa državnim obilježjima. Zatražili smo donaciju i dobili da zamjenimo i dotrajale prozore, na kojima je umjesto stakla sada najlon – navodi povjerenica za MZ Herceg Novi, Jasmina Vuković.

U ovoj gradskoj Mjesnoj zajednici usvojili su program aktivnosti za ovu godinu, koji je ušao i u program komunalnog uređenja grada za 2016. Vidni su već rezultati: uklonjena je skela sa Zadužbine Musića, nepotrebni suncobrani saTrga i drugi mobilijar sa javnih površina.
Jedna od ključnih aktivnosti za ovu godinu, prema riječima Jasmine Vuković, jeste sazivanje Zbora građana na kojem će biti izabrano kompletno rukovodstvo MZ Herceg Novi. Ono bi trebalo da energičnije ostvaruje potrebe građana i doprinosi uređenju područja od zgrade Arene do Opšte Bolnice Meljine, koje obuhvata MZ Herceg Novi.

Picerija i restoran

5 Komentari

Ostavite komentar

*

code