Na turniru veterana tenisera u Cavtatu uspjeh crnogorksih takmičara

Na turniru veterana tenisera u Cavtatu uspjeh crnogorksih takmičara

786
1
Podijeli

Na teniskim terenima hotela “Albatros” u Cavtatu od 4. do 9. aprila igran je ITF turnir veterana tenisera, peto otvoreno prvenstvo Dubrovnika, CROATIAN SENIORS OPEN, po jačini kategorija turnira 3. To je veoma jako takmičenje, sa učešćem tenisera u muškoj i ženskoj konkurenciji, iz više od 15 zemalja.

olivera doklestic dubrovnik
Iz Crne Gore bilo je dosta takmičara iz Herceg Novog, Kotora, Podgorice i Nikšića. Olivera Doklestić je sa ovog turnira stigla u Herceg Novi kao trostruka finalistkinja.
U singl konkurenciji u kategoriji žena 50 + . Doklestić je u polufinalsnom meču savladala Dubrovkinju Barbaru Knežević-Kuzman rezultatom 6:2, 5:7, 6:1, a u finalnom meču bolja od nje bila je Ruskinja Irina Aleksandrovna Varfalomeeva sa 0:6. 4:6.
Doklestić je, takođe, bila finalistkinja u dva dubla, u ženskom, zajedno sa Zoricom Đurković, nekada proslavljenom jugoslovenskom košarkašicom, kao i u miks dublu sa Nebojšom Šćekićem. U ženskom finalu bolje od para Doklestić-Đurković bile su Varfalomeeva i Knežević, rezultatom 2:6. 2:6, a u miks dublu, koji je igran u sami sumrak, u subotu, i okončan gotovo po mraku, Doklestić-Šćekić pretrpjeli su poraz od ruskog para Petrovič-Varfalomeeva. Odličan meč, pun preokreta, završen je taj brejkom,  3:6, 6:7.
Stela Kosović je u konkurenciji žena 40+ zauzela drugo mjesto iza Dubrovkinje Žane Deranja.
Od ostalih predstavnika iz Crne Gore, najbolje rezultate ostvarili su muški dubl: Konstantin Popović i Nebojša Šćekić, obojica iz Podgorice, osvojivši turnir muških dublova u kategoriji 50+,
Miks dubl Žaro Vukotić i Zorica Đurković igrali su finalni meč u kategoriji 55+, sa australijsko-austrijskim parom (Reni-Vidner), meč je prekinut zbog mraka kod izjednačenog rezultata 2:2, a oba para finalista će dobiti jednak broj bodova.
Kotoranin Zvonko Usanović plasirao se u polufinale 50+ gdje je predao meč Paolu kontiju, iz Italije, dok je Konstantin Popović, takođe, stao u polufinalu, u meču sa Hrvatom Smojverom.
U kategoriji 65+ Novljanin Špiro Nenadović je, takođe, zaustavljen u polufinalu od Talijana Pilonija.
Ovim turnirom pobjednici u svim kategorijama zaradili su po 80 bodova, a finalisti po 60, pa se očekuje napredak na svjetskim ITF listama za sve učesnike, jer je ovaj turnir prošle godine bio IV kategorije.

Picerija i restoran

1 komentar

Ostavite komentar

*

code