Na ultra trail trci “100 milja Istre – 100 miles of Istria”...

Na ultra trail trci “100 milja Istre – 100 miles of Istria” 6 predstavnika Crne Gore

1434
1
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

Na najdužoj distanci ultra trail trke pod nazivom “100 milja Istre – 100 miles of Istria”, koja će biti održana na Istri od 7. do 9. aprila, učestovaće Veselko Đukić, Zoran Marić i Novljanin Saša Kulinović, jedini predstavnik Crne Gore koji je već učestovao u ovoj zahtjevnoj trci.

Na nešto kraćoj distanci od 69 km trčaće Novljanin Boris Kosović, Baranin Goran Banović, kao i naša najbolja trail trkačica Kotoranka, Miluša Bošković.

Picerija i restoran

Sportski događaj “100 milja Istre – 100 miles of Istria” je endurance trka, najznačajnija u ovom dijelu Evrope i jedna od Ultra Trail World Tour-a. Dužine je 100 milja – 171 km | +7.120 D+ | -7.400 D-.

Start trke je u Labinu, a cilj u Umagu. Staza prolazi kroz najljepše i netaknute djelove Istre. Pored te dvije trke ponuđena je još jedna, najkraća varijanta u dužini od 42 km.

Trka u Istri je prva koju Saša Kulinović planira u ovoj sezoni, jer nakon Istre na redu je Fruškogorski maraton, trka koja ima dugu tradiciju i značajno mjesto u svijetu trail trčanja.

– Pored te dvije trke, planirane su još 4 do kraja oktobra, kada bih sezonu zaokružio trkom od 100 milja, pod nazovim Dalmacija Ultra Trail. Ovo je samo priprema za ono što planiram u 2018. godini, a centralni događaj biće trka Tor des Geants – endurance trka od 330km, odnosno 24000m D+, za koju će biti potrebno još puno treninga ali i puno novca, jer startnina je 650 eura – priča Kulinović.

Za sada je uspio da pronađe sponzore koji su prepoznali ono što radi i podržali ga na ovom putu u sezoni 2017, pa se nada da će saradnju s njima, ali i drugima nastaviti i u 2018. godini.

– Posebnu zahvalnost dugujem kompaniji OHM Mamula Montenegro koji su odmah po poslatom zahtjevu za sponzorstvo pozitivno odgovorili. Takođe, Opštini Herceg Novi i posebno sekretaru za društvene djelatnosti, Vladimiru Dželetoviću, sa kojim sam imao dobru komunikaciju i koji je pored komplikovane situacije uspio da iznađe načina i obezbijedi dio potrebnih sredstava. Ujedno OHM Mamula i Opština Herceg Novi su pokrili najveći dio troškova za trke planirane u ovoj sezoni. Pored njih veliku zahvalnost dugujem kompaniji Lazure Marina & Hotel i Anji Martinovoj kao i DOO Vodovod i Kanalizacija direktoru Jeleni Đaković. Put na Istru u gorivu pomoglo je i Komunalno Stambeno DOO, a tu su uvijek i Riders.me čija će kamera biti uz mene i ekipu koja isto ide na Istru na nešto kraće distance. Veliku zahvalnost dugujem i za podršku koju imam na poslu – poručio je Kulinović uoči odlaska na Istru.

1 komentar

Ostavite komentar

*

code