Na “Vidovdanskom saboru horova” nastupila četiri hora iz Herceg Novogi Budve

Na “Vidovdanskom saboru horova” nastupila četiri hora iz Herceg Novogi Budve

0
Podijeli

Loše vrijeme nije omelo sinoć tradicionalnu manifestaciju u čast i slavu Vidovdana, koju organizuje SPКD “Prosvjeta”, zajedno sa crkvenom opštinom topaljsko hercegnovskom, saopštavaju organizatori.

Na “Vidovdanskom saboru horova”, na Trgu Hercega Stjepana, u Starom gradu, posjetioci su mogli da uživaju i sazvučju četiri bokeljska hora i ženske pjevačke grupe “Lira”.

Picerija i restoran

Ciklusom duhovnih pjesama predstavili su se horovi “Sveti Evstatije prevlački”, iz Budve, “Roždestvo” iz Bijele, “Sveti Vasilije Ostroški” iz Кumbora i “Sveti Sava” iz Herceg Novog.

– Prisustvovao je i konzul Republike Srbije, Zoran Dojčinović. Program je blagospovio arhijerejski namjesnik hercegnovski protojerer Radomir Nikčević, a okosnicu programa činila je konferansa o osam vjekova sjećanja na stradanja srpskog naroda, od prvog Кosovskog boja do stradanja ljudi i razaranja materijalnih dobara na današnjem КiM-u. Čulo se i sjećanje na 180 godina začetka školskog zadužbinarstva u Herceg Novom i 160 godina od osnivanja zadužbinske škole u Srbini, Srspke zakladne pomorske škole – saopštili su iz press službe SPКD “Prsvjeta” Herceg Novi.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code