Na XVII Kupu Mimoze u sportskom riblovu 19 ekipa

Na XVII Kupu Mimoze u sportskom riblovu 19 ekipa

816
0
Podijeli

images_slike_dogadjaji_2015_sport_maj_sportski_ribolov_igalo1U Baošićima će biti organizovana prva od 13 sportskih manifestacija u okviru ovogodišnjeg Praznika mimoze, a riječ je XVII Kupu mimoze u sportskom ribolovu od 3. do 8. februara. Orgnizator je Savez za sportski ribolov na moru Crne Gore.
Učestvovaće 9 stranih ekipa (4 iz Slovenije, 4 iz Hrvatske i jedna iz Italije), kao i 10 domaćih, sa 58 takmičara. Kup se održava u tri discipline: tunjom iz barke i štapom iz barke, koje se boduju za pojedinačni i ekipni plasman i u ekološkom ribolovu (uhvati, registruj, vrati u more) koja se boduje samo pojedinačno.
– Najveće šanse za osvajanje prvog mjesta daju se ekipi „Meduza“ iz Rovinja za koju će nastupiti i dva reprezentativca Hrvatske – David Pinezić i Alen Bilić, osvajači medalja na više svjetskih šampionata. Od domaćih ekipa najviše se očekuje od dosadašnjih pobjednika na ovom takimičenju, „Ribar“ Baošići, „Delfin“ Budva , „Pagar“ Tivat i „Sipa“ Tivat i „Igalo“ za koje nastupaju većina naših seniorskih i juniorskih reprezentativaca – navode iz Saveza za sportski ribolov na moru Crne Gore.
Tehnički organizator ovog u svijetu priznatog međunarodnog takmičenja je KSR „Ribar“ Baošići, uz pomoć KSR „Bokeška jedra“ Đenovići, „Dinigla“ Bijela, „Igalo“ i „Pagar“ Tivat.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code