Nacionalna i turističke organizacije s primorja na sajmu u Budimpešti

Nacionalna i turističke organizacije s primorja na sajmu u Budimpešti

1129
0
Podijeli

sajam turizma budimpesta 2016Crnogorska turistička ponuda za ovu godinu predstavljena je na 39. Međunarodnom sajmu turizma „Utazas” u Budimpešti, koji traje do sjutra 6.marta. Na zajedničkom štandu su Nacionalna turistička organizacija Crne Gore i lokalne turističke organizacije: Herceg Novog, Tivta, Kotora, Budve, Bara, Ulcinja.
Zajedničko predstavljanje turističke ponude podržao je veliki broj privrednika, kako učešćem promotivnim materijalom, tako i ličnim prisustvom.

Već prvog dana sajma održani su brojni poslovni susreti sa predstavnicima mnogih turističkih agencija i turoperatora. Iz Herceg Novog su pored Turističke organizacije prisutni: Hunguest hotel Sun Resort, turističko naselje Montrose, kao i dvije turističke agencije: Trend travel i Gorbis travel.

Picerija i restoran

Održavane su radionice, gdje su kroz B2B sastanke ostvareni kontakti i saradnja sa kineskim turoperatorima i turoperatorima iz Jugoistočne Evrope.

sajam turizma budimpesta 2016 2Prvog dana sajma štand je posjetio i ambasador Crne Gore u Mađarskoj, Mirsad Bibović, koji je izrazio pozitivne utiske već tradicionalnog nastupa Crne Gore na najvećem mađarskom sajmu turizma UTAZAS.

Na sajmu turizma u Budimpešti, čiji je partner Kina, učestvuje 400 izlagača iz 40 zemalja. Prisustvo na ovom sajmu je veoma značajano, jer se mađarsko tržište smatra jednim od brzorastućih.
Prema podacima MONSTAT-a, Herceg Novi je tokom 2014. godine posjetilo 3.371 mađarski turista, koji su ostvarili ukupno 21.435 noćenja.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code