Nacionalna premijera: Ivan Marinović presrećan što će „Iglu ispod praga“ vidjeti večeras...

Nacionalna premijera: Ivan Marinović presrećan što će „Iglu ispod praga“ vidjeti večeras oni koji su mu pomogli

1548
0
Podijeli

images_slike_dogadjaji_2015_kultura_jun_Igla_ispod_praga_2Iako je prvi dugometražni film „Igla ispod praga“, mladog reditelja i scenariste Ivana Marinovića, imao svjetsku premijeru na Sarajevo Film Festivalu, u okviru glavne takmičarske selekcije, gdje je doživio sjajan prijem kod kritike i publike, večerašnja nacionalna premijera u njegovom rodnom Herceg Novom je nešto posebno. Marinović za Radio Jadran objašnjava i zašto:

–      U Sarajavu je bilo uzbuđenje, trema, a uoči crnogorske premijere večeras ništa od toga. Jednostavno ja sam presrećan, prije svega zato što će konačno svi oni ljudi koji su na bilo koji način pomogli da se snimi film, bilo logistikom, bilo materijalno, biti u prilici da ga pogledaju. To je nevjerovatno koliko su mi pomogli i koliko sam im zahvalan. Crna Gora je zemlja sa tako malom produkcijom, koja stalno kuburi sa finansijama i zahvaljujući velikodušnosti pojedinaca i institucija, na Luštici, u Novom, Boki … film je u dsitribuciji. Očekujem da će za sve njih film večeras prije svega biti zabavan, a vidjećemo reakcije – poručuje Marinović.

Picerija i restoran

images_slike_dogadjaji_2015_kultura_maj_igla_ispod_praga_marinovicNe sumnjamo da će i na domaćem ambijentu „Igla ispod praga“ za čiju premijeru su večeras larte „planule“ imati dobar prijem. Jer, poslije Sarajeva film je imao izvanredan odjek u evropskoj stručnoj štampi, kao malo koji film sa ovih prostora, iako je vrlo lokalan, luštičko-novski. Po žanru pripada pravoj  peotskoj komediji.

Prema riječima direktora Herceg festa, Stevana Koprivice, na večerašnjoj premijeri očekuju većinu protagosnista, među njima i glavnog glumca Nikolu Risatnovskog. Biće tu i velika ekipa glumaca iz Herceg Novog i Boke: Dragana Daca Dabović, Dejan Đonović, Goran Slavić, Tihana Ćulafić, zapaženi mladi debitant Filip Klikovac…

Kuriozitet je što u Marinovićevom filmu bitnu ulogu ima i Gradska muzika Herceg Novi, koja upravo ovog vikenda slavi 130 godina postojanja. Oni će biti i dio svečane ceremonije na premijeri. Još jedan kuriozitet je što u filmu igraju i korisnici Doma starih u Risnu. Kada je jedna baka čula da je večeras premijera u Novom, odmah je prezdravila i doći će sa 20-ak stanovnika Doma iz Risna kao specijalni gosti.

Naravno, pored zvanica iz resornog Ministarstva, bokeljskih opština, biće tu i stanovnici Luštice, gdje je dobrim dijelom film sniman, gdje su Marinovićevi korijeni. Jer, zajedno su se potrudili da Luštica ovoga puta ne bude samo dekor, nego da oslika mentalitet i jezik ovog podneblja.

Herceg Novi je ovoga puta dao veliku podršku snimanju filma „Igla ispod praga“, Opština, TO, inistucije, privrednici, pojedinci … i Luštica bay je jedan od glavnih sponzora.

U fimu igraju Nikola Ristovski, Leon Lučev, Jelisaveta Seka Sablić, Ljubomir Bandović, Bogdan Diklić, Dragana Dabović, Goran Slavić, Dejan Đonović, Tihana Ćulafić, Filip Klicov, Mirko Vlahović, Stevan Radusinović i drugi.

Nakon večerašnje premijere film se može pogledati u Dvorani Park, 16, 17, 18, 19, 20, 21. septembra, a ulaznice su 4 eura.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code