Nacrt DSL Rt-Kobila-Njivice-ušće Sutorine na javnoj raspravi

Nacrt DSL Rt-Kobila-Njivice-ušće Sutorine na javnoj raspravi

633
2
Podijeli
 

images_slike_gradovi_hn_njivice_i_usce_satDo 4. novembra u toku je Javna rasprava o Nacrtu Državne studije lokacije “Sektor 1” – Rt Kobila – Njivice – ušće Sutorine i Nacrtu Izvještaja o strateškoj procjeni uticaja na životnu sredinu, koju organizuje Ministarstvo održivog razvoja i turizma, u saradnji sa Sekretarijatom za prostorno planiranje i izgradnju.

Zbog toga će, u okviru Javne rasprave, 20. oktobra u velikoj sali Opštine Herceg Novi biti održan dvočasovni okrugli sto, od 12 – 14 h. Obrađivač će na okruglom stolu prezentovati Nacrt planskog dokumenta i Nacrt izvještaja o strateškoj procjeni uticaja na životnu sredinu.

Kako bi se obezbijedili optimalni uslovi za uvid zainteresovanih i davanje eventualnih sugestija i primjedbi, Nacrt planskog dokumenta i Nacrt Izvještaja o strateškoj procjeni uticaja na životnu sredinu, biće  dostupan javnosti tokom trajanja javne rasprave u: Ministarstvu održivog razvoja i turizma, Podgorica, IV Proleterske brigade broj 19, III sprat, kancelarija br. 303, od 10 do 13 časova, kao i u Sekretarijatu za prostorno planiranje i izgradnju Opštine Herceg Novi, svakog radnog dana od 9 do 11 časova.

Podsjetićemo da je Tenderska komisija objavila nekoliko javnih poziva za učešće na Međunarodnom javnom tenderu za izdavanje u dugoročni zakup zemljišta i akvatorijuma na lokaciji između Njivica i ušća Sutorine. Riječ je o dugoročnom zakupu, na period od 31 do 90 godina, a u taj period ulazi i gradnja i upravljanje turističkim kompleksom.

Lokacija obuhvata zemljište površine 30.597m2 i prostor akvatorijuma u površini od 17.313 m2., a nalazi južno od ušća rijeke Sutorine, a sjeverno od naselja Njivice. Kolskim putem udaljena je oko 5 km od središta Igala i oko 9 km od centra Herceg Novog.

U okviru Prostornog plana područja posebne namjene za morsko dobro predviđeno je formiranje 5.000 m 2 plaže, izgradnja hotela sa oko 1000 m2 poslovnih i zajedničkih prostorija, apartmanski koji sadrži  do 100 apartmana, kompleks poslovnih prostora, jahting servis.

Planirana je izgradnja poslovno-apartmanskih sadržaja sa ukupno osam apartmana i izgradnja privezišta sa 40 vezova u hotelskom dijelu i 15 vezova za lokalne brodove.

2 Komentari

  1. Znaci li to da je Institut zavrsio svoje poslovanje , posto blata nece vise biti, a sta ce biti sa kolektorom ,,Rijeka Sutorina,, oce li se on modernizovat ili ce go.na da plutaju ispred te nove plaze kao sto plutaju danas.

  2. kakvih 40 vezova,napravite marinu,idealna je pozicija,kakvi hoteli,plaze i gluposti,pare donose samo marine,a trebat ce ih dosta na jadranu

Ostavite komentar

*

code