Nacrt DSL Rt-Kobila-Njivice-ušće Sutorine na javnoj raspravi

Nacrt DSL Rt-Kobila-Njivice-ušće Sutorine na javnoj raspravi

1092
2
Podijeli

images_slike_gradovi_hn_njivice_i_usce_satDo 4. novembra u toku je Javna rasprava o Nacrtu Državne studije lokacije “Sektor 1” – Rt Kobila – Njivice – ušće Sutorine i Nacrtu Izvještaja o strateškoj procjeni uticaja na životnu sredinu, koju organizuje Ministarstvo održivog razvoja i turizma, u saradnji sa Sekretarijatom za prostorno planiranje i izgradnju.

Zbog toga će, u okviru Javne rasprave, 20. oktobra u velikoj sali Opštine Herceg Novi biti održan dvočasovni okrugli sto, od 12 – 14 h. Obrađivač će na okruglom stolu prezentovati Nacrt planskog dokumenta i Nacrt izvještaja o strateškoj procjeni uticaja na životnu sredinu.

Picerija i restoran

Kako bi se obezbijedili optimalni uslovi za uvid zainteresovanih i davanje eventualnih sugestija i primjedbi, Nacrt planskog dokumenta i Nacrt Izvještaja o strateškoj procjeni uticaja na životnu sredinu, biće  dostupan javnosti tokom trajanja javne rasprave u: Ministarstvu održivog razvoja i turizma, Podgorica, IV Proleterske brigade broj 19, III sprat, kancelarija br. 303, od 10 do 13 časova, kao i u Sekretarijatu za prostorno planiranje i izgradnju Opštine Herceg Novi, svakog radnog dana od 9 do 11 časova.

Podsjetićemo da je Tenderska komisija objavila nekoliko javnih poziva za učešće na Međunarodnom javnom tenderu za izdavanje u dugoročni zakup zemljišta i akvatorijuma na lokaciji između Njivica i ušća Sutorine. Riječ je o dugoročnom zakupu, na period od 31 do 90 godina, a u taj period ulazi i gradnja i upravljanje turističkim kompleksom.

Lokacija obuhvata zemljište površine 30.597m2 i prostor akvatorijuma u površini od 17.313 m2., a nalazi južno od ušća rijeke Sutorine, a sjeverno od naselja Njivice. Kolskim putem udaljena je oko 5 km od središta Igala i oko 9 km od centra Herceg Novog.

U okviru Prostornog plana područja posebne namjene za morsko dobro predviđeno je formiranje 5.000 m 2 plaže, izgradnja hotela sa oko 1000 m2 poslovnih i zajedničkih prostorija, apartmanski koji sadrži  do 100 apartmana, kompleks poslovnih prostora, jahting servis.

Planirana je izgradnja poslovno-apartmanskih sadržaja sa ukupno osam apartmana i izgradnja privezišta sa 40 vezova u hotelskom dijelu i 15 vezova za lokalne brodove.

2 Komentari

  1. Znaci li to da je Institut zavrsio svoje poslovanje , posto blata nece vise biti, a sta ce biti sa kolektorom ,,Rijeka Sutorina,, oce li se on modernizovat ili ce go.na da plutaju ispred te nove plaze kao sto plutaju danas.
    0    0

Ostavite komentar

*

code