Nad Bokom, po mjesečini, šetalo više od 120 mještana i gostiju

Nad Bokom, po mjesečini, šetalo više od 120 mještana i gostiju

2465
7
Podijeli

Bila je noć punog mjeseca, ali i neobičan hod po mjesečeni nad Bokom. Zamisao Agencije za razvoj i zaštitu Orjena da i na ovaj način promoviše naše zaleđe, uspjela je van svih očekivanja.
U večernju šetnju po mjesečini sa Kamenog je krenulo više od 120 učesnika.

Osim domaćih jezika, mogao se čuti ruski, norveški, engleski i italijanski. Podugačka kolona obišla je, uz priču o lokalnim zanimljivostima, utvrđenje Tajno Brdo, vidikovac na pješačko-biciklističkoj stazi ispod brda Šilobod, kao i nekadašnje vojne položaje na vrhu Gručalica.

Picerija i restoran

Uslijedio je povratak na Kameno, osvježenje i otvaranje izložbe Agencije za razvoj i zaštitu Orjena, “Čovjek i kamen”. Izložbu posvećenu kamenu kao simbolu prirode ove planine, ali i kamenu kao dijelu antropogenog pejzaža, otvorila je predsjednica udruženja Eko Boka, Olivera Doklestić.

– Veče je u svakom pogledu veoma uspjelo. Brojni učesnici, sa raznih krajeva svijeta su zadovoljni, a to je Agenciji najbolji putokaz da smo kvalitetno obavili još jedan posao u predstavljanju i promociji zaleđa. Sad već treba razmišljati, poučeni odličnim odzivom, kako se događaj može dalje razvijati i poboljšavati – napominje rukovodilac Agencije, Željko Starčević.

Podršku u organizaciji događaja “Nad Bokom, po mjesečini” pružili su Turistička organizacije Herceg Novi i MZ Kameno-Žlijebi.

7 Komentari

 1. Čovjeka,koji je ovo organizovao,hoće da smijeni nova vlast,zato što nije njihov član.Odnosno član DF-a,kome pripada to mjesto po dogovoru.Naravno,priče o konkursima su važile samo do izbora! 3.14

  19
  1
  • Nije tačno on je V.D.Direktora.Konkurs će biti objavljen ako ima uslove nek se prijavi.Šta Vas preporučuje da solite pamet drugima.Na koji način je stigao do tog mjesta V.D.Šta znači markiranje staza koje opet nestručno nazivate planinarskim.U suštini to su stare seoske komunikacije.Stari austriski put izgrađen za vojne potrebe do za Vratlo je porušen a pored su samozvane “starčevića sempertine”?????Planinarski dom je oduzet revolucionarnim zakonima a predstavljao je napor nekoliko novskih omladinaca i izgrađen je prije 2 svjetskog rata niko ih ne pominje zašto???Na osnovu kojeg pravnog osnova je uknjižen planinarski dom?????Oko doma je sve privatna zemlja,kao i bilo gdje u Orijenu.

   1
   4
   • Poštovani, a skriveni HN komentatore! O stručnosti ili nestručnosti se može polemisati samo sa upućenima, što vi očito niste. Kako biste saznali o čemu pričate, pa zatim počeli argumentovano dijeliti kritike, ili se pokrili po ušima, što bi bilo svrsishodnije, toplo vam preporučujem da prelistate Zakon o planinskim stazama. Donešen je već poodavno, 2008. godine i dostupan je i na internetu. Nakon čitanja bi vam puno toga trebalo biti jasnije, počevši od zakonskog termina “planinska staza”, pa na dalje. I naravno, osnovna kultura je pri postavljanju pitanja predstaviti se pravim imenom. U protivnom, nema potrebe za nastavkom ovakve konverzacija. Hvala!

    4
    1
    • Prvo u planinarstvu postoji čitav jedan pokret koji je protiv markiranja staza.Drugo planinska i planinarska nije isto što i sami kažete.
     Kad smo kod zakona dali znate koja je uloga i namjena Agencija lokalne samouprave kad to pročitate pa se fino odreknete mediske pažnje javno kako ste se odrekli u neposrednom razgovoru sa rukovodiocima opštine onda ćemo da sjednemo da nam odgovorite na neka pitanja koja vam postavljamo uporno a vi nemate odgovor.
     Ako mislite da ćete otići sa funkcije na koju ste sami rekli kako ste došli a da ne podnesete izvještaj griješite.
     Zanimljivo je da nikad ne odgovarate na pitanja zašto????

     1
     2

Ostavite komentar

*

code