NADARENA DJECA DOMA MLADOST I NOVSKI OSNOVCI IZLAŽU STRIPOVE I SLIKE

NADARENA DJECA DOMA MLADOST I NOVSKI OSNOVCI IZLAŽU STRIPOVE I SLIKE

222
0
Podijeli

Izložba stripova i slika, čiji su autori djeca uzrasta od sedam do petnaest godina iz Dječjeg doma “Mladost” Bijela i njihovi vršnjaci iz osnovnih škola u opštini Herceg Novi biće otvorena večeras u Dvorani Park u 19 časova.

Izložba je dio projekta “IN.ART- inkluzija kroz umjetnost i vještine” čiji je cilj razvoj motivacije u učenju kroz rad sa nadarenom djecom iz lokalne zajednice. Tokom dva mjeseca učesnici projekta pohađali su radionice stripa i slikanja po uzoru na velike umjetnike.
“Projekat je realizovan u Galeriji “Josip Bepo Benković” kako bi se djeca direktno uključila u izložbene prostore i da kroz vrijeme provedeno tamo razviju dalje interesovanje za umjetnički život grada. Organizovanjem izložbe želimo da ih nagradimo za višemjesečni trud i direktno uključimo u kulturne aktivnosti zajednice”, izjavila je predsjednica NVO “Sapio” Mirjana Zidar.
Izložbu organizuje NVO Sapio uz podršku partnera, Galerije Josip Bepo Benković i JUK Herceg Fest, JU Dječji dom “Mladost” Bijela i kafea i picerije “Atelier”.
NVO Sapio osnovana je radi stvaranja kvalitetnijih uslova za dodatno obrazovanje i kulturne aktivnosti mladih u onim zajednicama gdje su te mogućnosti dostupne uglavnom u školama i vrtićima.
– Naš cilj je stimulisanje kreativnog razmišljanja i jačanja radoznalosti kod djece i omladine kroz njihovo učešće u različitim programima i radionicama koji podstiču svestrani razvoj ličnosti – dodala je Zidar.
Radovi djece biće izloženi od 29. maja do 5. juna u Dvorani “Park”.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code