Nagrada “Stvaratelji za stoljeća” pripala kompaniji “Adriatic Marinas”

Nagrada “Stvaratelji za stoljeća” pripala kompaniji “Adriatic Marinas”

699
1
Podijeli

porto montenegro 2016Dobitnik godišnjeg priznanja “Stvaratelji za stoljeća”, koju dodjeljuje Međunarodni ekonoski forum Perspektive, odnosno njihov komitet za dodjelu Velikog priznanja za razvoj ideja, inovacije i investicije u preduzetništvu u Srednjoj i Jugoistočnoj Evropi „Stvaratelji za stoljeća“ iz Hrvatske, je tivatska Kompanija Adriatic Marinas.
Prema riječima organizatora, od predloženih 411 kandidata, i nakon užeg izbora od 97, iz 9 zemalja (Bosna i Hercegovina, Bugarska, Crna Gora, Hrvatska, Kosovo, Makedonija, Njemačka, Slovenija i Srbija), kompanija Adriatic Marinas se, sa svojim projektom marine za superjahte i luksuznog nautičkog naselja izdvojila od ostalih zbog brzog razvoja projekta, kvaliteta nautičkog i turističkog proizvoda, broja zaposlenih i doprinosa lokalnoj zajednici, ali i ugleda i imidža koje za uživa od strane svjetske klijentele.
„I ove godine, nagrade i priznanja Stvaratelji za stoljeća ići će u ruke onih najzaslužnijih. Svi oni su heroji današnjice, ali i sutrašnjice, ključni za razvoj sredine u kojoj djeluju, no i onaj globalnog karaktera. Iznimno sam zadovoljan što će i ove godine nagrade Staratelji za stoljeća otići u desetak zemalja, te biti dodatni poticaj laureatima u stvaranju na opću dobrobit“, izjavio je prof. dr Siniša Zarić, predsjednik međunarodnog nezavisnog Komiteta za dodjelu nagrada i priznanja Stvaratelji za stoljeća, kojeg sačinjava 16 stručnjaka za ekonomiju, marketing, menadžment, finansije i predzetništvo iz devet evropskih zemalja.
Svečanost dodjele nagrada i priznanja Stvaratelji stoljeća biće održana u Dubrovniku, 5. marta ove godine.

1 komentar

Ostavite komentar

*

code