Nagrade na “Novskom đardinu” najkreativnijim izlagačima

Nagrade na “Novskom đardinu” najkreativnijim izlagačima

3
Podijeli

Na ovogodišnjoj izložbi cvijeća “Novski đardin”, u okviru programa 49. Praznika mimoze, za najkreativnije štandove proglašeni su izložbeni prostori rasadnika “Kamelija” iz Kumbora, vlasnika Petra Ivovića i cvjećare “Nais” vlasnice, Danijele Tomić. Oni su podijelili novčanu nagradu, kazala je za Radio Jadran organizatorka izložbe, Jovanka Matković.

– Drugu nagradu, dijele NVO “ Petlja” iz Đenovića, Nedjeljke Fanfani i DOO “Zožeta” iz Igala, vlasnika Zorana Jančića. Treća nagrada pripala je Snežani Milović iz Igala. Ona je samostalni proizvođač kaktusa. Nagrade iznose: prva 300, druga 200 i treća 100 eura – kazala je ona.

Picerija i restoran

Nagrade su dodjeljene štandovima koji su formom zadovoljili uslove propisane u pozivu za izložbu, objašnjava Matković i dodaje da od 25 izlagača iz BiH, Srbije i Crne Gore, samo njih 4 nisu bili prodajnog karaktera. Na interesantan i kreativan  način oni su  prezentovali ponudu, zbog čega su i nagrađeni. Od nagrađenih, jedino je Zožeta imala i prodajni karakter, ali je njihov štand zadovoljio kriterijume žirija.

– Svake godine se pomalo povećava  broj izlagača koji učestvuju da bi napravili aranžman. Oni su pokazali šta mogu da naprave. Došli su bukvalno da se promovišu, ali nisu ništa prodavali – kazala je Matković.

Ona je pozvala izlagače da se sljedeće godine potrude i na kreativan način učestvuju na izložbi i predstave svoje umjeće , čime će direktno konkurisati za jednu od nagrada.

Odluke o nagradama na 43. Izložbi cvijeća, a drugoj pod nazivom “Novski đardin”, donio je žiri u sastavu: Olga Vukmirović iz Herceg festa, Danijela Vlaović iz opštinskog Sekretarijata za komunalne djelatnosti, ekologiju i energetsku efikasnost i Milena Minja Ivanović iz preduzetničkog kluba Art and craft SMŠ “Ivan Goran Kovaćić”.

 “Zatajila” humanost posjetilaca

Plan organizatora ovogodišnje izložbe cvijeća u hotelu Vojvodina bio je da se prihod od prodaje cvjetnih aranžmana namjeni odjeljenju djece sa teškoćama u razvoju zeleničke OŠ “Ilija Kišić”. Međutim, zbog veoma lošeg odziva, prikupljeno je jako malo sredstava, za razliku od prošle godine, kada su posjetioci bili veoma raspoloženi za kupovinu.

Ovaj propust “ide na dušu” posjetiocima, iako možda mnogi nisu obratili pažnju na taj dio izložbe, kao i poziv organizatora za manfestaciju da će svako moći da kupi aranžman i donira sredstva odjeljenju djece sa smetnjama u razvoju.

3 Komentari

Ostavite komentar

*

code