Nagrade za projekat “Sva čuda Crne Gore“: Mnogi su vidjeli čuda svijeta,...

Nagrade za projekat “Sva čuda Crne Gore“: Mnogi su vidjeli čuda svijeta, ali ne i čuda svoje zemlje

1723
1
Podijeli

U podgoričkom “Hiltonu” dodjeljene su nagrade  za prvu fazu projekta „Sva čuda Crne Gore“. Na adresu Ministarstva održivog razvoja i turizma pristiglo je do sada 255 veoma kvalitetnih aplikacija, a stručni žiri izabrao je najboljih stotinu.

sva-cuda-crne-gore-2 Nagrade su uručili ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović, predsjednik stručnog žirija Živko Andrijašević i direktor Investiciono-razvojnog fonda Zoran Vukčević.

Picerija i restoran

U kategoriji A – predlog za uvrštenje na listu „Sva čuda Crne Gore“, prva nagrada od 2.000 eura dodijeljena je NVO „Green Home“, za projekat „Legenda o 365 crkava u starom gradu Svaču“. Drugu nagradu od 1.500 eura, dobili su Jovana Milović i Haris Bajramović koji su dostavili aplikaciju pod nazivom „Putevima Vladimira i Kosare“. Za projekat „Valorizacija praistorijskih crteža u Nacionalnom parku Prokletije”, treća nagrada od 1 000 eura, uručena je Javnom preduzeću Nacionalni parkovi.

S obzirom da su se  Nacionalni parkovi pokazali među  najboljim aplikanatima, njihov vrijedan rad primijetio je stručni žiri, koji im je dodijelio i prvu nagradu u kategoriji B za projekat „Valorizacija parobroda Skenderbeg u NP Skadarsko jezero”.

Drugu nagradu dobio je Centar za održivi razvoj UNDP za projekat „Botaničke bašte Crne Gore”, a treću Centar za kulturu Kolašin za aplikaciju „Valorizacija kanjona Mrtvice”.

U kategoriji C – biznis inicijative, otkupne nagrade od 500 eura dobilo je deset projekata, koji će kod IRF-a, potrebnom dokumentacijom, aplicirati za dodjelu kreditnih sredstava: “Katalog Jezera Crne Gore – Mitovi i legende“-Ognjen Đurišić, ”Vranjina – srce Jezera“ DOO Interbrand, ”Biznis inicijativa-Agro-eko-katun Rikavačko jezero’’- Vedrana Rašović, ”Osnivanje Hostela za smještaj posjetilaca Kanjona Mrtvice“-JU OŠ “Međuriječje“, ”Izgradnja Planinarskog doma Maganik “PK Visokogorci Crne Gore”,”Čudo na Njegovuđi’’-DOO „Točak” , ”Biogradsko jezero primjer održivog transporta“-NP ,”Biogradska Gora” , ”Ljubišnja – legenda i mogućnosti za razvoj turizma“-Asim Kuhinja , ”Topovnik – Biznis inicijativa za valorizaciju“- Milun Tomović.

Uručujući nagrade ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović  je zahvalio i čestitato učesnicima konkursa, jer je ovo “fantastična prilika za sve kreativne ljude, da pokažu šta mi u Crnoj Gori imamo da pokažemo”:

– Zaista, imamo mnogo toga sa čime turisti treba da se upoznaju. Šteta je, što su mnogi od nas vidjeli mnoga čuda svijeta, a nijesu vidjeli čuda Crne Gore. Zahvalio bih se predanom timu ljudi, koji je imao puno posla, da od 255 aplikacija izabere stotinu, koje su danas nagrađene – kazao je ministar Radulović.

1 komentar

  1. …čuda svoje zemlje se ne pokazuju đacima,nego Venecija,Verona….a ovo naše mnogi nikad viđeli nijesu,pa kako da ga cijene,kako da ga vole kad ga nijesu nikad upoznali,a za Agencije i škole tu nema velike zarade,jer je previše blizu….,a za roditelje previše prosto i neuzvišeno za priču,politički neatraktivno za unutrašnje strance i njihovu decu koja nisu odavde.

Ostavite komentar

*

code