Nagrađeni najbolji učesnici konkursa “Moj grad i ja”

Nagrađeni najbolji učesnici konkursa “Moj grad i ja”

1
Podijeli

Na konkursu JUK Herceg festa, pod nazivom “Moj grad i ja”, koji je ove godine raspisan na temu “Moj grad – svjetlo i tama” tročlani žiri u sastavu istoričarka umjetnosti, Kristina Milatović, dizajner vizuelnih komunikacija, Mirko Mujčić i fotograf, Miloš Samardžić izabrao je najbolje.

U kategoriji likovnih radova učenika osnovnih škola najbolji rad naslikala je Iva Mandić, učenica OŠ “Orjenski bataljon”. Drugo mjesto pripalo je učenici OŠ “Dašo Pavičić”, Vasilisi Rašović, dok je treče mjesto pripalo Polini Manina iz OŠ “Ilija Kišić”.

Picerija i restoran

Žiri je u obrazloženju naglasio da većina pristiglih radova u ovoj kategoriji nije odgovorila na zadatu temu, zbog čega nisu ni ušli u konkurenciju za nagrade, ali su u svakom slučaju izloženi, kako bi prikazali dobre ideje i polazišta, ali tehnički loše realizacije.

Nagrade u kategorji fotografije učenika osnovnih škola nisu dodjeljene.

U kategoriji likovnih radova učenika srednje škole prvo mjesto pripalo je Evgeniji Hesse, čiji se rad izdvojio zbog kombinovane tehnike od gvaša do akrila, obrazložili su članovi žirija. Drugo mjesto osvojila je Adrijana Lepetić, dok je treća bila Ana Vujović.

Kada je riječ o fotografijama učenika srednje škole, najbolja na konkursu je fotografija Elene Simović, druga nagrada pripala je Aleksandri Ćuković, a treća Nini Dojčinović.

Kako je žiri naveo u obrazloženju, svi izloženi, kao i nagrađeni radovi poslužili su kao adekvatan reper za neizlaganje ostalih.

– Jednoglasno smo se usaglasili da bi smo izlaganjem svih radova izgubili poentu i ne bi dali dovoljno prostora radovima koji to zaista zaslužuju. Nadamo se da će sledeće godine mentori više pažnje posvetiti temi, kao i ostalim kriterijumima konkursa jer je potraga za talentom ozbiljan posao, a nažalost i među neizloženim radovima ima talentovane djece – zaključili su članovi žirija.

JUK Herceg fest je , uz podršku Opštine Herceg Novi, obezbijedio vrijedne nagrade. Prva nagrada bila je tablet Lenovo Tab 3 3G, druga knjige “Skiciranje, crtanje i slikanje” za učenike osnovnih škola i “Uvod u umjetnost” za učesnike konkursa iz srednje škole. Treća nagrada bili su Logilink bluetooth zvučnici. Mentori učenika koji su osvojili prve nagrade su takođe nagrađeni.

1 komentar

Ostavite komentar

*

code