Nagrađeni osnovci i srednjoškolci na konkursu „Grad i ja“

Nagrađeni osnovci i srednjoškolci na konkursu „Grad i ja“

1388
0
Podijeli

Povodom Dana Opštine, sinoć su u dvorani Park dodjeljene nagrade najuspješnijim učenicima konkursa „Grad i ja“, koji i ove godine organizuje Herceg fest. Konkurs je bio namijenjen učenicima viših razreda osnovne škole i srednjoškolcima koji su  radove mogli da šalju u tri kategorije likovni rad, fotografija i video zapis, a tema je „Moj grad – lica i naličja“.

konkurs-grad-i-ja-191016-1Tročlani žiri akademskih slikara Nikola Kosić, Dobrivoje Pestorić i Vojislav Kilibard, je odlučio da od prispjelih 107 radova nagradu za najbolji likovni rad iz osnovnih škola dobije Polina Manina, iz OŠ “Ilija Kišić”, čija je mentorka bila profesorica likovne umjetnosti Suzana Vuksanović. Drugo mjesto pripalo je učenici iste škole Bojani Stevović, dok je treće pripalo Eleni Vuksanović iz OŠ “Dašo Pavičić”, sa mentorkom Dznravkom Ametović. Žiri je pohvalio i Anastasiju Sijerković iz OŠ “Ilija Kišić” za učešće na konkursu.

Picerija i restoran

U kategoriji fotografije, nagrađeno je troje učenika OŠ “Orjenski bataljon”, sa mentorkom Aleksandrom Ćorović. Prvo mjesto pripalo je Vanji Ćetković, drugo Andrei Mišević i treće Vojinu Odaloviću. Žiri je pohvalio Tamaru Marić i Teodoru Zvicer iz OŠ ”Orjenski bataljon”, kao i  Andreu Radusinović učenicu OŠ ”Milan Vuković” za učešće na konkursu.

konkurs-grad-i-ja-191016-2Najbolji likovni rad za Srednju školu imala je Ivana Laban -“Ivan Goran Kovačić”, mentorka Ksandra Popović. Drugo mjesto pripalo je Nađi Jovanović,  mentorka Ksandra Popović, a treće Jovani Subić,  mentorka Ksandra Popović.

Žiri pohvaljuje Dušana Samardžića i Jelenu Antunović za učešće na konkursu.

U Kategoriji fotografija prvo i drugo mjesto osvojila je Anna Moris, mentorka Ksandra Popović, a treće Irina Komar, mentorka Ksandra Popović.

Žiri pohvaljuje  Evgeniju Kesse  za učešće na konkursu.

konkurs-grad-i-ja-191016-3Nije dodjeljena nagrada u kategoriji video rad. Međutim, žiri pohvaljuje  Andreu Radusinović, učenicu OŠ ”Milan Vuković”, za učešće na konkursu u kategoriji video rad.

JUK Herceg fest je, uz podršku Opštine  Herceg Novi, obezbijedio vrijedne nagrade: Lenovo Tab 3 3G, nagrada  Andrić – Romani ( srednja škola) i Mihael Ende “Beskrajna priča”(osnovna škola), školski pribor.

Mentori učenika koji su osvojili prve nagrade su takođe nagrađeni.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code