Nagrađeni učenici za sastav ”Ne puši, jer svaka cigareta zdravlje ruši”

Nagrađeni učenici za sastav ”Ne puši, jer svaka cigareta zdravlje ruši”

1755
1
Podijeli

images_slike_gradovi_hn_objekti_osnovna_skola_ilija_kisic_rjCrnogorsko društvo za borbu protiv raka (CDPR) u saradnji sa JU Dječji savez Podgorica, tradicionalno povodom Svjetskog dana borbe protiv pušenja – 31.maja, organizovalo je jubilarni petnaesti nagradni konkurs za likovne i literarne radove za učenike osnovnih škola u Crnoj Gori.

Tema konkursa, koji je bio otvoren za učenike od četvrtog do devetog razreda crnogorskih osnovnih škola, od 15.aprila do 15. maja bila je: „Ne puši, jer svaka cigareta zdravlje ruši”.

Picerija i restoran

Tročlani žiri za ocjenu prispjelih likovnih radova u sastavu: Seida Belegović, akademska slikarka, Željko Đuričković, akademski skulptor i Domagoj Žarković, sekretar CDPR-a, odabrao je najbolje radove. Prvu nagradu dodijelio je Tatjani Gagović, učenici sedmog razreda OŠ „Kekec” iz Sutomora, a drugu Miji Raičević, učenici osmog razreda OŠ „Vlado Milić” iz Podgorice. Treću nagradu dobila je Anja Vujačić, učenica sedmog razreda OŠ „Miljan Nikčević” iz Kličeva – Nikšića.

Pohvale su zaslužili Nataša Milidrag, učenica petog razreda OŠ „Oktoih” iz Podgorice, Ana Raičević, učenica devetog razreda OŠ„Kekec” iz Sutomora i Jelena Marić, učenica devetog razreda OŠ „Ilija Kišić” iz Zelenike – Herceg Novi.

Pohvalu za kvalitet prispjelih radova je dobila OŠ „Kekec” iz Sutomora, redovni učesnik konkursa svih petnaest godina.

Žiri za literarne radove u sastavu: Svetlana Sekulić, Tatjana Vujović i Hatema Kajošaj, profesorke maternjeg jezika i književnosti, za najbolji je proglasio rad Meske Gačević, učenice devetog razreda OŠ „Džafer Nikočević” iz Gusinja. Drugu nagradu ravnopravno dijele Lena Stanišić, učenica sedmog razreda OŠ „Maksim Gorki” iz Podgorice i Katarina Golović, učenica osmog razreda OŠ „Mileva Lajović Lalatović” iz Nikšića. Zasluženo treću nagradu podijelil su Jovana Svrkota, učenica šestog razreda OŠ „Ilija Kišić” iz Zelenike – Herceg Novi i Jovana Mušikić, učenica osmog razreda OŠ „Dušan Bojović” iz Župe – Nikšić.

Nagrade koje su dobili učenici su: za prva mjesta sedmodnevni boravak na Veruši, za druga i treća mjesta Umjetničke Monografije u izdanju CANU i muzički CD-i, a za pohvale knjige za lektiru i muzički CD-i.

1 komentar

  1. Đe kasnije nestanu talenti za pisanje sastava kad ih niđe ne sretnemo ? Zašto nam po TV- ma vijesti čitaju spikeri koji viču i nemaju talenta?
    0    1

Ostavite komentar

*

code