Najbolja prezentacija o tivatskim Solilima u Nici

Najbolja prezentacija o tivatskim Solilima u Nici

2667
0
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

nica-solilaPrezentacija o tivatskim Solilima predstavnica Centra za zaštitu i proučavanje ptica, Petre Soković – vodičkinje na Tivatskim solilima i Jane Iković – volonterke, proglašena je najboljom  na sastanku mladih aktivista mreže Evro-Mediteran organizovanog u Nici, na kojem su učestvovale prošle sedmice.

Sastanak je organizovan radi predstavljanja završenih i aktivnih projekata sa zajedničkom temom edukacije o važnosti zaštite prirode i razvoja održivog turizma na Mediteranu. Delegacija Crne Gore je predstavila razvoj specijalnog florističko-faunističkog rezervata tivatska Solila, kao ekoturističke destinacije. Istaknut je napredak u unapređenju infrastrukture na ovom lokalitetu i važnost saradnje različitih aktera: upravljača -Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom, Opštine Tivat i nevladinog sektora.

Picerija i restoran

solila-foto-3Na kraju izlaganja prezentacija svih učesnika, stručna komisija je prezentaciju o Solilima proglasila najboljom, i stoga će sastanak ove mreže koji će biti održan naredne godine u oktobru biti posvećen Crnoj Gori kao “počasnoj zemlji” i gdje će biti predstavljeno njeno prirodno i kulturno nasljeđe.

Sastanak mladih Mediterana se održava svake godine u oktobru u okviru projekta “Akcije mladih Meditarana”, radi razmjene iskustava i ideja na polju zaštite prirode i održivog turizma, saopštavaju iz Centra za zaštitu i proučavanje ptica.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code